Κοροναϊός: Θετικός ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας

Θετικός βρέθηκε στον κοροναϊό ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, και είναι πιθανό να μολύνθηκε σε σύνοδο με τους ομολόγους του της ΕΕ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ διεγνώσθη θετικός στον κοροναϊό και, όπως αναφέρεται, είναι πιθανό να μολύνθηκε σε σύνοδο με τους ομολόγους του της ΕΕ.

Πιθανόν ο Αυστριακός ΥΠΕΞ να μολύνθηκε στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων 

«Για προληπτικούς λόγους όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα υποβληθούν σε τεστ σήμερα. Υπάρχει υποψία ότι ο Σάλενμπεργκ μπορεί να μολύνθηκε στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων (της ΕΕ) στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Αυστρίας.

Στη συνέχεια, η ίδια διευκρίνισε πως ο Σάλενμπεργκ δεν παρουσιάζει συμπτώματα, αν και διεγνώσθη θετικός στον κοροναϊό. Παρόλα αυτά, υποβάλλεται σε τακτικά τεστ.

Ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας παρέστη και σε υπουργικό συμβούλιο

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών παρέστη επίσης σε υπουργικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη, σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου του. Προσθέτοντας ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι σε αυτό φορούσαν προστατευτικές μάσκες, αλλά θα υποβληθούν σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους.

Ο κοροναϊός δοκιμάζει τους ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή (16/10), η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λίγα μόλις λεπτά μετά την προσέλευση της, προκειμένου να τεθεί σε απομόνωση. Και αυτό διότι είχε ενημέρωση πως είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός βρίσκεται σε απομόνωση στην Βαρσοβία, ενώ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποχώρησε μετά την έναρξη των εργασιών της συνόδου, αφού μέλος του επιτελείου της διαγνώσθηκε και αυτό θετικό στον κοροναϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM