Κικίλιας: Θα εισηγηθώ καθολικό lockdown στην Αττική

Ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις

Η χώρα μπαίνει στο τρίτο κύμα πανδημίας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και δήλωσε πως θα εισηγηθεί ολικό lockdown στην Αττική εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα και σήμερα είναι ανησυχητικά. Μάλιστα, δήλωσε πως με τα τελευταία στοιχεία που λαμβάνει η Επιτροπή φαίνεται πως η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, «δεδομένου ότι το σύστημα υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, σε περίπτωση που τα δεδομένα που θα έχουμε σήμερα (σ.σ. 9/2/2021) είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα “σύντομο, ολικό lockdown”, σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως η πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική ανέρχεται πλέον στο 70%. «Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μία μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μία μέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Χθες στην καθιερωμένη ενημέρωση ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (Covid-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164.575, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.045 (3,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.595 (61,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, να σημειωθεί πως 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ενώ καταγράφηκαν 25 νέοι θάνατοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM