Κικίλιας: Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν γιατρό, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει σε αυτή τη μάχη

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για την μάχη που δίνει το ΕΣΥ απέναντι στον κορονοϊό

Για την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και για το κάλεσμα που είχε απευθύνει σε ιδιώτες γιατρούς μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μετά την χθεσινή επίσκεψή του στο Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς".

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή τη μάχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κικίλιας στη συνέχεια δήλωσε: «Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, Διοικητές, νοσηλευτές και γιατροί δίνουν μια τεράστια μάχη. Χθες (σ.σ. την Παρασκευή), στην Αττική έγιναν 172 εισαγωγές περιστατικών COVID. Θα δούμε πώς θα βγει η σημερινή εφημερία» συνέχισε στη δήλωση του ο υπουργός Υγείας και ευχαρίστησε όλους για τις συγκλονιστικές, όπως είπε, προσπάθειες τις οποίες κάνουν και πρόσθεσε ότι στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς.

«Τους ευχαριστώ όλους: τους ιατρούς και νοσηλευτές του Ε.Σ.Υ., των στρατιωτικών νοσοκομείων και των ιδιωτικών θεραπευτηρίων που είναι όλοι σε αυτή τη μάχη. Είναι πλέον ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που τους περιλαμβάνει όλους. Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και απ' όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Υπενθυμίζουμε πως στο κάλεσμα της κυβέρνησης για 200 ιδιώτες γιατρούς, ανταποκρίθηκαν μόνο 60. Μάλιστα ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα κατέστησε σαφές, πως «δεν θα διστάσει», αν χρειαστεί, να χρησιμοποιήσει και το ύστατο συνταγματικό εργαλείο, αυτό της επίταξης προσωπικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM