Κικίλιας - Χαρδαλιάς ανακοινώνουν σκληρό lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση των ειδικών - Βαρύς ο πέλεκυς για τις μετακινήσεις - Ιδιωτικά νοσοκομεία σε άμεση βοήθεια Του Μάκη Θεοδώση

Σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοινώνει τις αλλαγές στο Ε.Σ.Υ. και ο Νίκος Χαρδαλιάς τα νέα μέτρα, που πιθανότατα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 15/3.

Διαφαίνεται η εφαρμογή των νέων μέτρων να αρχίσει από αύριο, Πέμπτη 4/3/2021, στις 6.00 το πρωί, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 15/3/2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση επικεντρώνει τις προσπάθειες στήριξης του Ε.Σ.Υ. στην επίταξη κλινών από μεγάλα ιδιωτικά ιδρύματα και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, το ΝΙΜΤΣ και το «Ερρίκος Ντυνάν» θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non Covid-19 ασθενών εντός του Ε.Σ.Υ., ώστε να συνεχιστεί χωρίς αναταράξεις η λειτουργία του και η κάλυψη των αναγκών των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογούνται διακομιδές ασθενών με άλλα προβλήματα υγείας πλην κορονοϊού, υπό τον συντονισμό της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ, από τα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός», «Ιπποκράτειο», «Γεννηματάς», «Ευαγγελισμός» προς το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει προβλεφθεί, πριν από τη διακομιδή θα γίνεται μοριακός έλεγχος για Covid-19 στους ασθενείς προς μετακίνηση, ώστε να παραμείνει ελεύθερο κορονοϊού το ΝΙΜΤΣ.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας εξασφαλίζει περισσότερες κλίνες για την επιδημία, μετατρέποντας άμεσα δύο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της 1ης ΥΠΕ («Σισμανόγλειο») και ένα της 2ης ΥΠΕ («Τζάνειο») σε νοσοκομεία Covid-19. Επίσης, και το νοσοκομείο «Άγ. Σάββας» είναι έτοιμο να διαθέσει κλίνες στον 6ο όροφο για την αντιμετώπιση περιστατικών.

Παράλληλα, οι ιδιωτικές κλινικές της Αττικής θα δέχονται παθολογικά περιστατικά από το Ε.Σ.Υ. που χρειάζονται νοσηλεία, εφόσον βεβαίως υπάρχει η σχετική γνωμάτευση από το δημόσιο νοσοκομείο για την ανάγκη νοσηλείας όπως και για την έλλειψη διαθέσιμης κλίνης στο δημόσιο νοσοκομείο – θα εφαρμοστεί το μοντέλο της συν-εφημέρευσης ιδιωτικού με δημόσιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, μπαίνει φραγμός στον κωδικό 6, με τη δυνατότητα χρήσης του μόνο με τα πόδια και αυστηρά στην περιοχή κατοικίας του κάθε πολίτη.

  • Επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 στις 21.00, όπως ισχύει τις καθημερινές.
  • Αυστηρός έλεγχος των εγγράφων μετακίνησης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM