Πελώνη: «Αλλαγή του κωδικού 6, με τα πόδια αποκλειστικά»

Φρένο στις μετακινήσεις - Να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα

 

Του Μάκη Θεοδώση

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε σε τηλεοπτική της παρέμβαση για τα νέα μέτρα πως «είμαστε σε σκληρό lockdown, η ανησυχία για τη βρετανική μετάλλαξη πιέζει, αλλά δεν μπορεί να παραλύσει ο παραγωγικός ιστός της χώρας».

Για το ενδεχόμενο πανελλαδικού lockdown, η κ. Πελώνη τόνισε πως «υπάρχουν περιοχές για αυστηροποίηση των μέτρων με βάση τις προτάσεις της επιτροπής. Αναζητούμε πιο εύκολες λύσεις και αναγνωρίζουμε την κόπωση του ενός έτους. «Η αλλαγή του κωδικού 6 είναι στο τραπέζι, να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο. Δεν είναι τιμωρία, αλλά αναγκαία προσαρμογή», υπογράμμισε.

Όσον αφορά τους ελέγχους, ανέφερε πως «γίνονται κανονικά, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε γωνιά». Να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την πορεία, να κάνουμε λίγη υπομονή», τόνισε.

Για την απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων και την αλλαγή του ωραρίου, εξήγησε πως «θα ακολουθηθεί η πρόταση των ειδικών, που συνεδριάζει σήμερα». Για τη χρονική διάρκεια, πιστεύει πως πάμε προς την Καθαρά Δευτέρα. «Απομακρύνεται η άρση των μέτρων στις 8 του μηνός», είπε μεταξύ άλλων.

Προέτρεψε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί αύριο, Τσικνοπέμπτη, και να παραμείνουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τέλος, εξήρε την πορεία του εμβολιαστικού σχεδίου, με τον αριθμό των πολιτών να αυξάνεται διαρκώς και την ανοσία να πλησιάζει.