Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με μάσκα

Ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ προανήγγειλε πως όλα τα επιδόματα ανεργίας πρόκειται να παραταθούν για ακόμη δύο μήνες. Διευκρίνισε μάλιστα πως εντός της ημέρας θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τις νέες ενισχύσεις, συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων.

«Η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά τον μέσο όρο της Ε.Ε.»

Συμπλήρωσε, επίσης, πως θα εξακολουθήσουν να δίνονται τα 534 ευρώ στους εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας, και μάλιστα με την προϋπόθεση να μην απολύονται.

«Η ενίσχυση που έχει δοθεί από την κυβέρνηση ξεπερνά τον μέσο όρο της Ε.Ε. Μόνο από αυτό το υπουργείο έχουν δοθεί 3,5 δισ. ευρώ σε ανέργους για τη στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

«Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας»

Αναφερόμενος στο lockdown, είπε ότι ένας από τους λόγους, πέραν του βασικού –του υγειονομικού–, για τους οποίους επιβάλλεται είναι ότι, αν και στην οικονομία αφήσουμε το πράγμα να εξελιχθεί χωρίς έλεγχο, δεν θα υπάρχουν οι αναγκαίες πιστώσεις.

Παράλληλα, είπε πως το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται μελέτη σχετικά με την επόμενη μέρα για την εργασία, την κατάρτιση και την επιδοτούμενη απασχόληση.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε.».

«Είναι για εμάς η Νο1 πρόκληση»

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα δώσουμε προτεραιότητα στην εστίαση, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης. Θα στηριχτούν σε αυτά τα προγράμματα για την επόμενη μέρα και θα δοθεί έμφαση και σε απόκτηση προσόντων». Σε σχέση με τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε πως το κράτος δεν υπερηφανεύεται για τις επιδόσεις του στον τομέα αυτό. «Έχουμε 155.000 κύριες, περίπου τόσες επικουρικές και παράλληλες συντάξεις που εκκρεμούν. Κάνουμε προσπάθεια με τροπολογία στη Βουλή να αποδοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων. Είναι για εμάς η Νο1 πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός υπενθύμισε πως έχουν ανακοινωθεί επιπλέον 10 μέτρα για το ζήτημα, τονίζοντας πως «θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους. Σε δύο μήνες ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να καταβάλλει τις εθνικές συντάξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM