H Άνγκελα Μέρκελ πιο happy από ποτέ: Τι της συνέβη με τον καθρέφτη-δώρο του Ερντογάν (gallery)

Άνγκελα-Μέρκελ-παιδική χαρά! Κι όμως, η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι πάντα η «στυγνή», κυνική καγκελάριος που ξέρουμε. Τη δουλειά της κάνει και σαφώς κι εξυπηρετεί συμφέροντα - και εκείνη. Όπως όλοι, εξάλλου, οι πολιτικοί. Ανεξαρτήτως χώρας, κάστας, μόρφωσης, εμπειριών.  Ανεξαρτήτως εποχής και συνθηκών. 

Και πολλές φορές δεν χρειάζονται επιδέξιοι διπλωματικοί χειρισμοί για να πετύχεις τους στόχους σου. Ένας καθρέφτης -το δώρο που της έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκειά της συνάντησής τους- αρκεί.

Η Άνγκελα Μέρκελ, μια προφανώς χορτασμένη γυναίκα -και σεξουαλικά κι απ' όλα κι απελευθερωμένη, ποιος ξεχνάει τις φωτογραφίες της στα «έξαλλα» νιάτα της ενώ επιδιδόταν σε γυμνισμό- έκανε σαν πιτσιρίκι με τον καθρέφτη που της δώρισε ο «Σουλτάνος».

Αυτά βεβαίως στο τέλος των ομιλιών κατά την τελετή υποδοχής της στο γερμανο-τουρκικό πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Εκεί παρέλαβε το δώρο του Ταγίπ Ερντογάν και σαν πιτσιρίκι που ήθελε να πιάσει το μέλι απ' το ράφι, κοίταζε καλά-καλά.

Τι ακριβώς συνέβη, ωστόσο; Με το που της πήγαν την ξύλινη κασετίνα-δωράκι του, με μια παιδική ανυπομονησία στράφηκε μ’ ένα βλέμμα απορίας προς τον Ερντογάν. Γύρισε πάλι, αδημονώντας για το περιεχόμενο. Έπειτα, πήρε, με τη λαχτάρα του σχολιαρόπαιδου την κασετίνα πολύ βιαστικά, ανά χείρας.

Η δίμετρη, παχουλούτσικη ξανθιά, με το που είδε τον μπρούτζινο καθρέφτη του Ταγίπ, έκανε σαν μπόμπιρας. Ήταν σαν μάννα εξ ουρανού για εκείνη. Σε δευτερόλεπτα μέσα έκανε 1000 γκριμάτσες, τον περιεργάστηκε για λίγο και έπειτα από μερικά λεπτά, τον τοποθέτησε (κομψά) στη θέση του. Ε, μη γίνει και... robe de chambre παντού. Σοβαρή γαρ. Αυτό το προφίλ, εξάλλου, οφείλει να περνάει προς τα έξω.

TIP

Οι Τούρκοι πολιτικοί απ' την αρχή της Ιστορίας έχουν αποδείξει ότι είναι εξαιρετικοί διπλωμάτες. Μαζί με τους Βρετανούς και τους Ρώσους συγκαταλέγονται στο top 3 παγκοσμίως. Δεν είναι άποψη, αλλά αποδεδειγμένο - εκ του αποτελέσματος. Και, όπως φαίνεται, παρότι ο «Σουλτάνος» είναι... αλλού ντ' αλλού στις απαιτήσεις του σχετικά με το Αιγαίο, τη Λιβύη κ.ό.κ., το παίζει το παιχνίδι (του) τεχνηέντως. Πολύ.

EXTRA TIP

Εκτός από τον καθρέφτη, ο Ερντογάν χάρισε στη Μέρκελ κι ένα μπρούτζινο περίτεχνο κράνος αξίας 1.950 τουρκικών λιρών (περί τα 300 ευρώ).

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM