Γεωργιάδης: «Αν η κατάσταση ξεφύγει, πάμε σε γενικό lockdown»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τη νέα πραγματικότητα στη χώρα με αφορμή την εφαρμογή των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ενώ δεν μπόρεσε να απορρίψει ένα γενικό lockdown, αν η κατάσταση με την πανδημία «ξεφύγει».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κοροναϊού και μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων.

«Η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους πλήττονται»

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε με απόλυτη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

«Ας μείνουμε στο αισιόδοξο σενάριο ότι θα αποδώσουν τα μέτρα»

Επιπλέον, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να μην χρειαστεί να πάμε σε γενικό lockdown και να αποδώσουν αποτελεσματικά τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Παράλληλα, έκανε έκκληση να παραμείνουμε στο «αισιόδοξο σενάριο». Ενώ τόνισε πως απαιτείται και η ατομική ευθύνη των πολιτών, γιατί το τελευταίο που θέλουμε είναι να ξεφύγει η κατάσταση και κατ' επέκταση να πάμε αναγκαστικά σε ένα γενικό lockdown.

«Η Κυβέρνηση σταθμίζει το οικονομικό κόστος»

«Οι γιατροί βλέπουν πάντα το ακραίο υγειονομικό σενάριο και η Κυβέρνηση σταθμίζει το οικονομικό κόστος», εξήγησε ο υπουργός. Και αμέσως μετά διευκρίνισε πως όλα τα μέτρα που εντέλλει πάρθηκαν, προτάθηκαν από την επιτροπή των ειδικών.

Για το συνωστισμό που παρατηρείται διαρκώς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως για ελαχιστοποιηθεί αυτή η συνθήκη έχει αυξηθεί η τηλεργασία και έχουν αλλάξει τα ωράρια, αλλά είναι περισσότερα και τα λεωφορεία στην Αττική.

Ειδικότερα, είπε πως «παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην Αττική, σήμερα είναι 1.150 και έρχονται άλλα 300 τις επόμενες εβδομάδες».

«Αν κάπου τα μέτρα έχουν “τρύπα”, θα το διορθώσουμε»

Στη συνέχεια, ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση εξετάζει διαρκώς όλα τα πιθανά σενάρια, προκειμένου να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για όλους. Και διαβεβαίωσε πως «αν κάπου τα μέτρα έχουν “τρύπα”, θα το διορθώσουμε».

«Οι εργαζόμενοι θα πάρουν το γρηγορότερο δυνατό τα 534 ευρώ»

Αναφορικά με τη ρύθμιση οφειλών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπογράμμισε πως αναστέλλονται μόνο οι ρυθμισμένες οφειλές στην εφορία που πρέπει να πληρωθούν τον Νοέμβριο. Και στη συνέχει δεσμεύτηκε πως οι εργαζόμενοι θα πάρουν το γρηγορότερο δυνατό τα 534 ευρώ.

«Αυτό που ζούμε είναι πόλεμος»

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τόσο την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, όσο και τις υπόλοιπες επιθέσεις από εξτρεμιστές μουσουλμάνους στην Ευρώπη. Ο ίδιος καταδίκασε το περιστατικό, ενώ σχολίασε πως «είναι πολλά πια τα περιστατικά της ισλαμιστικής τρομοκρατίας». Και εξήγησε πως «είναι γνωστό ότι η Τουρκία του Ερντογάν είχε σχέση με τον ISIS». Και αναφορικά με αυτό, διευκρίνισε πως «αυτό που ζούμε είναι πόλεμος». Επιπλέον, τόνισε πως «κανείς δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισλάμ, αλλά οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να σέβονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωρφιάδης μίλησε και για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, σχολιάζοντας πως «αυτό που έγινε μας έχει σοκάρει». Ενώ κατέληξε λέγοντας πως η αστυνομία θα μπαίνει πλέον μέσα στα πανεπιστήμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM