Επέτειος 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης: Δεν είδε, δεν άκουσε η Γερμανία

Καμία δήλωση, καμία αναφορά, κανένα μήνυμα από Γερμανία για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση 

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Εντύπωση προκάλεσε η στάση της Γερμανίας κατά τη χθεσινή εορταστική ημέρα για την Ελλάδα, κατά την οποία κράτη ακόμη και στην άλλη πλευρά του πλανήτη απέδωσαν τιμές στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η Γερμανία εξαφανίστηκε από τα χθεσινά δρώμενα, «ξεχνώντας» να πει έστω και μια κουβέντα για τη σπουδαία ημέρα για τον ελληνισμό.

Αντίθετα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Άνγκελα Μέρκελ στήριξε ξεκάθαρα την Τουρκία στη Σύνοδο Kορυφής, γεγονός που εκτίμησε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ευημερία μας στην Ευρώπη είναι εφικτή μόνο με καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και εκτός Ε.Ε. Και αυτό ισχύει κυρίως για την εταίρο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», με την οποία οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δήλωσε η κ. Μέρκελ και συνέχισε: «Αποτελεί καλή είδηση το γεγονός ότι η Τουρκία, μετά τις προκλητικές δραστηριότητες σε κυπριακά και ελληνικά ύδατα, έδειξε τους τελευταίους μήνες ένα δείγμα αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, μπήκε και πάλι σε διάλογο με την Ελλάδα και θα συνεχιστούν και οι συνομιλίες για το μέλλον της Κύπρου στο σχήμα 5+1 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ