Ελλάδα-Ισραήλ: Έντονο ενδιαφέρον για EastMed και EuroAsia

αγωγός Eastmed

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz κατέστησε σαφές το ενδιαφέρον που έχει η Ελλάδα για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed.

Η Ελλάδα μαζί με το Ισραήλ στηρίζουν τα έργα του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, αλλά και του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης EuroAsia.

Οι κ. Σκρέκας και Steinitz αναφέρθηκαν στις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και στην στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, καθώς και της συνεργασίας 3+1 με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Στις 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί πολυμερής τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας αρκετών χωρών της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης (Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία και Ουγγαρία), προκειμένου να εξεταστούν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των χωρών αυτών στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος η τηλεδιάσκεψη στις 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί με κοινή πρωτοβουλία των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ, Κώστα Σκρέκα και Yuval Steinitz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM