Αχτσιόγλου: Το εργασιακό νομοσχέδιο δεν πρέπει να έρθει στη Βουλή

εΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά οποιαδήποτε στιγμή θα ήταν απαράδεκτο, ιδίως σήμερα όμως, σε συνθήκες απόλυτης επισφάλειας, είναι εγκληματικό. Καταργεί στοιχειώδη δικαιώματα, το 8ωρο, όσα προβλέπονται για την καταχρηστικότητα των απολύσεων, την επιπλέον πληρωμή των υπερωριών» τόνισε η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε τηλεοπτική της παρέμβαση στο κανάλι Kontra.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε πως είναι άλλο πράγμα να διασφαλίζονται δικαιώματα από τον νόμο και να υπάρχει παραβατικότητα, η οποία καταπολεμείται με ελεγκτικούς μηχανισμούς –όπως έγινε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΣΕΠΕ– και είναι άλλο ο ίδιος ο νόμος να μην εγγυάται αυτά τα δικαιώματα, όπως κάνει τώρα η ΝΔ.

«Πρόκειται για αλλαγή παραδείγματος στα εργασιακά. Τώρα δεν πρέπει να συζητάμε την επόμενη μέρα. Τώρα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μάχη για να μην έρθει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή» είπε.

εΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αναφερόμενη στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τόνισε ότι «οι πολίτες της χώρας ζουν εδώ και έξι μήνες στο πιο παρατεταμένο lockdown στην Ευρώπη και ταυτόχρονα στο πιο αποτυχημένο. Αυτή η κυβερνητική αποτυχία έχει διαρρήξει την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος, σε πολύ κρίσιμες στιγμές».

«Η κυβερνητική στρατηγική έχει αποτύχει. Αυτό είναι σαφές. Η δουλειά της αντιπολίτευσης όμως δεν είναι μόνο να καταλογίζει ευθύνες» επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής για να υπάρξει αποσυμφόρηση. Ο κόσμος, λόγω της αποτυχίας και της παράτασης του lockdown, έχει αρχίσει να αναζητά βαλβίδες εκτόνωσης και συνωστίζεται σε πλατείες. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, προτείνουμε, όπως υποστηρίζουν και πάρα πολλοί επιστήμονες, να υπάρξει ένα ρυθμισμένο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις, με κανόνες και με πρωτόκολλα. Με έναν ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να υπάρχει βαλβίδα εκτόνωσης, αλλά να μη δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού. Αυτή η πρόταση μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της δημόσιας υγείας».