Αγγελοπούλου: «Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου είναι διαχρονικό»

Η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη αναφέρθηκε στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, με αφορμή τη σημερινή μέρα μίλησε για τις δράσεις. που προετοιμάζονται για το 2021.

Για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η κα. Αγγελοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης και περηφάνιας. Η γενιά του '40 αξίζει κάθε τιμή. Όχι μόνο σήκωσε ανάστημα πολεμώντας για την ελευθερία, αλλά την επόμενη μέρα του πολέμου και του εμφυλίου, μια χώρα γεμάτη χαλάσματα, την έκανε, μέσα σε λίγα χρόνια, να σταθεί ξανά στα πόδια της. Αυτό το ΟΧΙ που είπαν είναι διαχρονικό. Είναι μια πηγή έμπνευσης για όλους»

Ερωτηθείσα για το εάν εκλήθη ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν να παραστεί σε επετειακή εκδήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, η ίδια απάντησε κατηγορηματικά:

«Όχι δεν ισχύει. Δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Τέτοιες προσκλήσεις ακολουθούν ένα διπλωματικό πρωτόκολλο, τις κάνει η κυβέρνηση. Η ελληνική κυβέρνηση δεν τον κάλεσε και αφού δεν τον κάλεσε, η Τουρκία δεν είχε κάποια πρόσκληση να αποδεχθεί. Άρα κάθε συζήτηση είναι χωρίς αντικείμενο»

Αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, που υπέβαλαν 114 Δήμοι της χώρας στην Επιτροπή με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, η κυρία Αγγελοπούλου ανέφερε: «Όλοι αυτοί οι Δήμοι, με αφορμή την επέτειο, αποφάσισαν ότι θέλουν να αλλάξουν τον τόπο τους. Να υλοποιήσουν ένα όνειρο ή να ικανοποιήσουν μια ανάγκη που έχει η περιοχή τους. Και να πουν με περηφάνια ότι αυτό έγινε στην επέτειο των 200 ετών».

Η δράση της επιτροπής

Η πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Επιτροπή δεν παίρνει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς η λειτουργία της βασίζεται σε χορηγίες. Μάλιστα, δήλωσε ότι η Επιτροπή προχώρησε, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας στην έκδοση του συλλεκτικού μεταλλίου «Προπομπού» του Νομισματικού Προγράμματος, το οποίο ανέλαβε να διαθέσει κατ' αποκλειστικότητα η Εθνική Τράπεζα.

Ειδική αναφορά έκανε και στις χορηγίες δράσεως: «Απευθυνθήκαμε σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και τους είπαμε: Είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχετε στην επέτειο χρηματοδοτώντας δράσεις που θα προβάλλουν και εσάς μέσω της συμμετοχής σας και την επέτειο. Και ό,τι επιλέξετε από τις δράσεις που σας προτείνουμε, θα το χρηματοδοτήσετε απευθείας για να υλοποιηθεί έγκαιρα».

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

«Η υπόθεση της επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση είναι υπόθεση όλων μας. Το τι περάσαμε αυτά τα 200 χρόνια, το πώς θέλουμε τα γιορτάσουμε και το προς τα πού θέλουμε να κατευθυνθούμε στο μέλλον είναι κτήμα όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM