Καστελόριζο: Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία για την επέτειο του «Όχι» (vid)

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε σήμερα στο Καστελόριζο, ανήμερα της επετείου για το «Όχι», ως συμβολική κίνηση τιμής από έναν Κρητικό δύτη.

Στο Καστελόριζο ένας κρητικός δύτης θέλησε να υψώσει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μανώλης Βουτσαλάς πήγε από το Ηράκλειο μέχρι το Καστελόριζο με μοναδικό σκοπό να υψώσει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία. Μια κίνηση συμβολική φυσικά, καθώς η ανέγερση της σημαίας έγινε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Βουτσαλάς: «Αυτή η σημαία δεν είναι δίκη μου, αλλά όλων μας»

Μιλώντας στο OPEN ο Μανώλης Βουτσαλάς είπε: «Αυτή η σημαία δεν είναι δίκη μου, αλλά όλων μας. Έχουμε υποχρέωση σε όλους που έφυγαν να τους τιμούμε με το δικό μας τρόπο τουλάχιστον κάθε χρόνο τέτοια μέρα».

Επιπλέον, ο ίδιος είπε πως με αυτόν τον τρόπο θέλησε να στείλει τη δική του απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:Ποια η διαδικασία πριν την ανέγερση της σημαίας στο ακριτικό νησί

Η «επιχείρηση» ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες όταν ο Κρητικός δύτης και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο ακριτικό νησί. Οι αρχές του νησιού, σε συνεργασία με τον Μανώλη Βουτσαλά έψαξαν και βρήκαν το κατάλληλο σημείο για να υψωθεί η ελληνική σημαία. Πρόκειται για  χώρο ακριβώς δίπλα στο γήπεδο του νησιού. Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην περιοχή Μανδράκι, ανατολικά του Καστελόριζου και σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από τις Τουρκικές ακτές.

Σημαία 200 κιλών κυματίζει πλέον στο Καστελόριζο

Η σημαία εμβαδού 745,5 τ.μ. ζυγίζει 200 κιλά, έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως ιστός χρησιμοποιήθηκε γερανός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Καστελόριζο από τη Ρόδο, με έξοδα του κ. Βουτσαλά.

«Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία»

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος του Καστελόριζου Γιώργος Σαμψάκος, είπε συγκινημένος στο zarpanews: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς τους κατοίκους του Καστελόριζου να κυματίζει σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στο νησί μας η μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο. Είμαστε συγκινημένοι με αυτήν την πρωτοβουλία και νιώθουμε ότι όλη η Κρήτη είναι δίπλα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM