Ιερώνυμος σε Μπακογιάννη: Ξέρουν όλοι ότι είστε ο καλύτερος δήμαρχος;

Μπακογιάννης
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Είναι πάντοτε χαρά και τιμή να συναντιέμαι με τον Μακαριώτατο», δήλωσε ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφτηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο κ. Ιερώνυμος κατά την είσοδο του κ. Μπακογιάννη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, τον υποδέχθηκε με ένα ερώτημα: « Ξέρουν όλοι ότι είστε ο καλύτερος δήμαρχος της Ελλάδας;».

«Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δύναμη και την έμπνευση που δίνει σε όλους μας. Είχαμε άλλη μία ουσιαστική κι εποικοδομητική συζήτηση σε πολλά θέματα, καθώς υπάρχει μία εξαιρετικά στενή συνεργασία.

Οφείλουμε βεβαίως να την έχουμε, όχι μόνο τώρα, την περίοδο του Πάσχα, αλλά κάθε μέρα του χρόνου. Σας ευχαριστώ γι’ αυτήν την συνεργασία Μακαριώτατε και εύχομαι σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!».

Μπακογιάννης
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ιερώνυμος: «Θα συνεργαστούμε σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης»

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε. «Θα συνεργαστούμε σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και μέσα από την κοινή εμπειρία τόσων χρόνων, αναμένουμε καλά αποτελέσματα». Τέλος, εκφράστηκε από κοινού η επιθυμία να οριστεί νέα συνάντηση μετά την εορτή του Πάσχα.

Κώστας Μπακογιάννης: «Το τουριστικό προϊόν της Αθήνας προσαρμόζεται και εξελίσσεται» 

Να θυμίσουμε πως την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 7ο Travel Trade Athens, ενώ παραχωρήθηκε υβριδική συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Aegean Airlines κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο CEO του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών κ. Γιάννης Παράσχης, ο Policy Director του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τουριστικών Πρακτόρων κ. Tim Fairhust και η Πρόεδρος της ΕΑΤΑ κ. Μελίνα Δασκαλάκη.

 

Στην ομιλία του, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της διοργάνωσης για την πόλη της Αθήνας στην προσπάθεια επανάκαμψης του τουριστικού κλάδου, ειδικά σε μία περίοδο που οι επαγγελματίες του Τουρισμού αντιμετωπίζουν τις σκληρές επιπτώσεις της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα υποδομής που αυτή την περίοδο εξελίσσονται στην πόλη, αποδεικνύοντας ότι η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τον προορισμό στην ολότητά του. «Για τον Δήμο των Αθηναίων, η καθημερινότητα της πόλης συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό. Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα ή καμία καμπάνια δεν μπορεί να δημιουργήσει νέο ή και σταθερό τουρισμό αν οι υποδομές, η ζωή και η καθημερινότητα δεν ικανοποιούν τον ίδιο τον κάτοικο της Αθήνας. Άρα, δεν επενδύουμε στον τουρισμό για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πόλη αλλά το αντίστροφο. Έχουμε ξεκινήσει τις αλλαγές που είχε ανάγκη εδώ και δεκαετίες η Αθήνα για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα προσελκύσουν τον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.