Στην Αθήνα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSΜ) Κλάους Ρέγκλινγκ, θα βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα για επαφές με κυβερνητικά στελέχη και για να μετάσχει στο συνέδριο του Economist.

Στόχος του να προχωρήσει στην οριοθέτηση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της Ελλάδος.

Ο κ. Ρέγκλινγκ θα έχει σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις πιθανές αναφορές του Ευρωπαίου αξιωματούχου για το πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τις ελαφρύνσεις του 2021.

Οι θεσμοί ολοκλήρωσαν την παρελθούσα Παρασκευή το κείμενο τους για την 7η έκθεση αξιολόγησης της Ελλάδος στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας και ο κ. Ρέγκλινγκ αναμένεται να δώσει μια πρώτη εικόνα για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις βραχυπρόθεσμε προκλήσεις.

Μετά την 6η μεταμννημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδος τον Ιούλιο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε τονίσει πως είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ελλάδα να διατηρήσει τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού και να τις εντείνει σε τομείς όπως η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Όπως είχε δηλώσει, οι παρεμβάσεις στις τράπεζες είναι απαραίτητες για την περαιτέρω υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας της οικονομίας και τη βελτίωση του μακροπρόθεσμου οικονομικού δυναμικού της χώρας.

O Γερμανός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα αναφερθεί και στα ακόλουθα:

  • στη «Στήριξη κατά της Πανδημικής Κρίσης» (Pandemic Crisis Support),
  • sτη διαθέσιμη πιστωτική γραμμή του ESM, από την οποία η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει έως και
  • στα 3,5 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, εφόσον το επιθυμεί και το κρίνει επωφελές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM