Μπαράζ παρατάσεων για τα ενοίκια

Μια σειρά από παρατάσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια που έχουν εισπράξει τους προηγούμενους μήνες οι εκμισθωτές ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ

Πρόκειται για περιπτώσεις εκμισθωτών που είχε λήξει το μισθωτήριο συμβόλαιο, για όσους πρέπει να προχωρήσουν σε τροποποίηση ή σε διορθώσεις στη «Δήλωση Covid», ενώ δίνεται λύση σε περίπτερα και εκπτωτικά καταστήματα.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ: 

*Σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι τη 12η Ιουνίου 2020, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι τη 12η Απριλίου 2021 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

*Οι εκμισθωτές που λαμβάνουν ειδοποίηση από τη Φορολογική Διοίκηση για υποβολή της «Δήλωσης Covid» ή και της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» μηνών Μαρτίου έως και Δεκεμβρίου 2020, προκειμένου να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις τους, υποβάλλουν τις εν λόγω δηλώσεις σταδιακά από τη 16η Μαρτίου μέχρι και τη 19η Απριλίου 2021.

*Ειδικά οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά καθώς και οι δικαιούχοι του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων, προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, υποβάλλουν τη «Δήλωση Covid» και τη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο.

*Ειδικά για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, οι εκμισθωτές ακινήτων της παρ. 1 του άρθρου 11 της παρούσας υποβάλλουν τη «Δήλωση Covid» και τη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από τη 12η Μαρτίου μέχρι και τη 12η Απριλίου 2021.

*Οι δικαιούχοι του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρων ή κυλικείων υποβάλλουν τη «Δήλωση Covid» και τη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 καθώς και Ιανουάριο 2021 από τη 12η Μαρτίου μέχρι και τη 12η Απριλίου 2021.

*Οι επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά υποβάλλουν τις ως άνω δηλώσεις για τον μήνα Ιανουάριο 2021 από τη 12η Μαρτίου μέχρι και την 29η Μαρτίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM