Εκτός από γυναίκα καριέρας, είναι μητέρα, σύζυγος και καλή νοικοκυρά.
Το μεσημέρι της Τετάρτης (4.12) η Ελένη Μενεγάκη μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής της, φόρεσε ποδιά, σήκωσε μανίκια, φόρεσε γάντια και μας έδειξε μια εύκολη συνταγή για τρουφάκια που φτιάχνει τα Χριστούγεννα μαζί με τις κόρες της.
Μπορεί η παράδοση να θέλει τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες ως τα γλυκά αυτών των ημερών, όμως η Ελένη κάνει τη διαφορά για άλλη μια φορά.
Η συνταγή για τα τουφάκια εύκολη και σίγουρα θα τα φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι.
200 γραμμάρια κουβερτούρα, 250 γραμμάρια βούτυρο για ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά, 150 γραμμάρια βούτυρο κλασσικό τα βάζετε σε ένα τηγάνι και όταν αυτά ενοποιηθούν σε χαμηλί φωτιάμ βάζετε αν θέλετε λίγο ξύσμα πορτοκάλι, 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη, 450 γραμμάρια μπισκότα της αρεσκείας σας χοντροκομμένα, 1 βανίλια, λίγο κονιάκ αν θέλετε, ½ σκόνη κανέλα…
Αφού ενοποιηθεί και γίνει μία ωραία μάζα, το βάζουμε σε ένα μπολ και μέσα στο ψυγείο, το αφήνουμε για αρκετή ώρα και μετά το βγάζουμε. Το μείγμα θα είναι σαν πλαστελίνη και κάνουμε μικρές μπάλες.