Αυτή τη στιγμή στο διαγωνισμό του MasterChef υπάρχουν έντεκα παίκτες, όμως όσο περνάει ο καιρός το τοπίο θα «καθαρίζεται» και στον τελικό θα δούμε δύο παίκτες, που θα διεκδικήσουν το έπαθλο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του fthis.gr στον φετινό τελικό του MasterChef θα δούμε να διαγωνίζονται δυο από τα μεγάλα φαβορί. Ο λόγος για τη Μαργαρίτα Νικολαΐδη και τον Διονύση Σαρακίνη, ενώ όπως κάθε χρόνο η ανάδειξη του νικητή αναμένεται να γίνει live.
Όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ο μεγάλος τελικός του φετινού MasterChef γυρίζεται σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκιδικής και αναμένεται να προβληθεί στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου με το τέλος της τηλεοπτικής σεζόν.
Υπενθυμίζεται πως ο νικητής του MasterChef θα κερδίσει 50.000 ευρώ.
Πώς είχε παρουσιαστεί το φετινό MasterChef στο κοινό;
Nέα χρονιά, νέος κύκλος, νέοι παίκτες, νέες συνθήκες, ένα μόνο στοιχείο μένει ίδιο και αδιαπραγμάτευτο: η απαίτηση των τριών κορυφαίων σεφ Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, για αψεγάδιαστο, γευστικό αποτέλεσμα! Τίποτα λιγότερο δεν θα είναι ανεκτό!
Οι τρεις σεφ δεν ζητούν απλώς την τελειότητα. Την απαιτούν! Το πάθος, το ταλέντο, η φαντασία, δεν αρκούν! Οι κριτές θέλουν να δουν στις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων, πρωτοτυπία, τεχνική, ξάφνιασμα γεύσεων, θέλουν να απολαύσουν πιάτα φροντισμένα με αγάπη, δουλειά, υπομονή. Και κυρίως, θέλουν να τους αφήσουν απλώς… με το στόμα ανοιχτό! Μόνο έτσι θα καταφέρουν να κερδίσουν την πολυπόθητη ποδιά και να συνεχίσουν για να κατακτήσουν την κουζίνα του MasterChef 5!
Και φέτος, οι κριτές θα επιλέξουν τους καλύτερους υποψήφιους και θα τους καθοδηγήσουν ώστε ένας από αυτούς να αναδειχθεί ο επόμενος Έλληνας MasterChef.
Και αυτή τη σεζόν, ο Γιάννης Αποστολάκης, ως chef αλλά και ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού, είναι ο άνθρωπος-μέντορας, ο οποίος προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις, πληροφορίες και tips προς τους επίδοξους μελλοντικούς MasterChef.
Θα μυήσει τους παίκτες σε γεύσεις γαστριμαργικού ενδιαφέροντος και θα τους συστήσει γνωστούς και βραβευμένους chef, πάντα σε χώρους, που ελέγχονται από την παραγωγή, λόγω των αυστηρών μέτρων προφύλαξης για τον Covid 19. Μέσω αυτής της διαδικασίας, οι διαγωνιζόμενοι απολαμβάνουν μοναδικές συνταγές, παρατηρούν λεπτομέρειες που αφορούν στη συνολική εμπειρία του φαγητού (décor, service, plating, food styling) και παίρνουν την απαραίτητη έμπνευση, για την παραμονή τους στον διαγωνισμό.