Σταύρος Σβήγκος: «Είναι απαράδεκτο αυτή η κατάσταση να κομματικοποιηθεί και να σπιλωθεί»

Ο Σταύρος Σβήγκος μιλά για τα περιστατικά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, την υπόθεση του ηθοποιού-σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, την απαίτηση του καλλιτεχνικού κόσμου να παραιτηθεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και για τους χειρισμούς της τελευταίας – «Η απάντηση στο "γιατί τώρα" είναι "γιατί τότε"»

Ο ηθοποιός Σταύρος Σβήγκος μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και τη στάση που κράτησε το υπουργείο Πολιτισμού και ειδικότερα, η υπουργός Λίνα Μενδώνη.

«Γιατί να επιτραπούν να συμβούν όλα αυτά σε οποιαδήποτε ψυχή;»

Αρχικά, ο Σταύρος Σβήγκος είπε: «Η απάντηση στην ερώτηση "γιατί τώρα;" είναι το "γιατί τότε". Γιατί να επιτραπούν να συμβούν όλα αυτά σε οποιαδήποτε ψυχή… Ούτε το Σωματείο, ούτε οι ηθοποιοί τοποθετήσαμε τον Χ κύριο Λιγνάδη σε αυτήν τη θέση, με τον τρόπο που τοποθετήθηκε».

«Ως υπουργός Πολιτισμού γιατί δεν απευθύνθηκε στην Εισαγγελέα και περίμενε να περάσουν 15 μέρες και να έρθουν δυο καταγγελίες;»

Και συνέχισε λέγοντας: «Εφόσον τοποθετήθηκε εκεί ο κύριος Λιγνάδης την ευθύνη έχει η υπουργός Πολιτισμού. Είναι απαράδεκτο όλη αυτή η κατάσταση να κομματικοποιηθεί και να σπιλωθεί. Επίσης, ως υπουργός Πολιτισμού γιατί δεν απευθύνθηκε στην Εισαγγελέα και περίμενε να περάσουν 15 μέρες και να έρθουν δυο καταγγελίες;».

«Για εμένα προσωπικά δεν κάνει για το συγκεκριμένο υπουργείο η κυρία Μενδώνη»

Και αμέσως μετά σημείωσε: «Είμαστε κανονικοί πολίτες και διεκδικούμε αυτά που διεκδικεί ο κάθε πολίτης από αυτόν που τον πρεσβεύει. Δεν κάνει για εμένα προσωπικά –και για πολλούς συναδέλφους μου– για το συγκεκριμένο υπουργείο η κυρία Μενδώνη».

Και εξήγησε: «Όταν έχει αυτήν την άποψη για τους ανθρώπους που εκπροσωπεί. Όταν τρώμε τέτοια λάσπη από άτομα που μας εκπροσωπούν. Είναι ντροπή».

Τέλος, ο Σταύρος Σβήγκος κατέληξε λέγοντας: «Υπήρξε θύμα που φοβάται να μιλήσει και προσπαθούμε εμείς να του φτιάξουμε ένα πλαίσιο»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα που ακολουθεί: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM