Τηλεφωνική επικοινωνία Τσιόδρα - Αρμπέρ για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού

Τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ξεκινήσει στην Ελλάδα

η κλινική έρευνα για το φάρμακο κατά του κορονοϊού

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα και του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στο τηλεφώνημα συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας και σε νοσοκομείο της χώρας μας για το φάρμακο EXO-C24.

Πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό το φάρμακο

Το φάρμακο αυτό καταπολεμά την επίδραση της κυτοκίνης – μιας δυνητικά θανατηφόρας ανοσολογικής αντίδρασης στη λοίμωξη του κορονοϊού, που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου

Να υπενθυμίσουμε ότι προ ολίγων ημερών στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν μετά τις επαφές τους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώθηκε πως το εισπνεόμενο φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Με τη σειρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για τον γρήγορο ρυθμό εμβολιασμού των πολιτών που έχει επιτύχει η χώρα του. Στη βάση αυτή, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα καλωσορίσει Ισραηλινούς τουρίστες μετά την άρση των περιορισμών χωρίς επιπλέον προαπαιτούμενα. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που οι υπουργοί Τουρισμού μας υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας, την οποία επεξεργάζονται εδώ και πολύ καιρό», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Να υπενθυμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι προωθεί την ιδέα «ενός ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού εντός των ορίων της Ε.Ε.», επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη σημασία ενός κοινά αποδεκτού πιστοποιητικού εμβολιασμού και με τρίτες χώρες, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις εν όψει της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η συμφωνία με το Ισραήλ θα είναι μια δοκιμή και για άλλες, τρίτες χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM