Σούπερ μάρκετ και καταστήματα: Τι αλλάζει στο ωράριο

Στις 17:00 θα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ το Σαββατοκύριακο

Μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων, προκειμένου να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα του κορωνοϊού, τα δεδομένα αλλάζουν για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων λιανεμπορίου.

Ειδικότερα, τα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες» περιοχές θα λειτουργούν κανονικά το Σάββατο, αλλά με νέο ωράριο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα ξεκινάει από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, με αποτέλεσμα τα σούπερ μάρκετ να κλείνουν νωρίτερα (17:00), ώστε ο κόσμος να προλαβαίνει να επιστρέψει στην οικία του, πριν την απαγόρευση στις μετακινήσεις.

Για μετάβαση στο σούπερ μάρκετ στέλνουμε το ’’2’’

Συνεχίζεται το μέτρο των περιορισμών στις μετακινήσεις, οπότε οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή να μετακινηθούν με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. Τέλος, κατά τον χρόνο παραμονής στα ταμεία, οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους.

Στις κόκκινες περιοχές τα καταστήματα θα λειτουργήσουν ως εξής:

Αναστέλλεται η λειτουργία του Click N’ Shop, που ίσχυε έως σήμερα για καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και βιβλιοπωλείων, όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να εισέλθουν στο κατάστημα έπειτα από ραντεβού.

Το λιανεμπόριο θα λειτουργεί μόνο με τη μέθοδο του Click Away και μόνο τις καθημερινές.

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες αισθητικής, ΚΤΕΟ και καταστήματα ΟΠΑΠ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά με τα μέτρα που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Κλειστά όλα (πλην βασικών αγαθών) τα Σάββατα
  • Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, τα καταστήματα αυτά θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή μεταξύ 07.00 και 20.00, όπως ισχύει έως σήμερα.
  • λιανεμπόριο αλλά και λαϊκές αγορές δεν θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα. Η διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).
Τα μόνα καταστήματα που θα μπορούν να λειτουργούν το Σάββατο μεταξύ 07:00 και 17:00:
  • σούπερ μάρκετ,
  • καταστήματα τροφίμων,
  • φούρνοι,
  • βενζινάδικα
  • και φαρμακεία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM