Το 2020 είναι καταραμένο για την ανθρωπότητα και τώρα για έναν λόγο παραπάνω. Αντίο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα
Σύμφωνα με όσα αναφέρει μια από τις κορυφαίες εφημερίδες στην Αργεντινή, η Clarin, ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ομάδα της Αργεντινής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε στα 60 του χρόνια, έχοντας πάθει σοβαρό καρδιακό επεισόδιο λίγες ημέρες μετά την επέμβαση που είχε κάνει στο κεφάλι.
Ο θρυλικός Ντιέγκο βρισκόταν στο σπίτι του τη στιγμή που υπέστη το καρδιακό επεισόδιο, όπου μετέβησαν τρία ασθενοφόρα, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου όμως δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αργεντινοί, ο 60χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο καλύτερος που πάτησε ποτέ στο χορτάρι, δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει και δυστυχώς η 25η Νοεμβρίου 2020 θα περάσει στην ιστορία ως η πιο θλιβερή μέρα του σπορ, μετά τον θάνατο του «Θεού».
Το πρόβλημα υγείας
Στις 30 Οκτωβρίου ο Μαραντόνα είχε γιορτάσει τα 60ά γενέθλιά του και λίγες ημέρες αργότερα ο Μαραντόνα υποβλήθηκε σε επέμβαση και από τότε βρισκόταν στο σπίτι του υπό ιατρική παρακολούθηση.
Στις 3 Νοεμβρίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και έκανε αξονική, η οποία έδειξε πως έχει αιμάτωμα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα η χειρουργική επέμβαση να ήταν μονόδρομος.
Βάσει δημοσιευμάτων, ο ίδιος βρισκόταν στο νοσοκομείο της πόλης Λα Πλάτα με σημάδια κατάθλιψης, άγχους και αναιμίας. Ωστόσο, η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε έδειξε πως υπάρχει ένα αιμάτωμα στο κεφάλι του.
Η θρυλική πορεία του "Θεού της Μπάλας"O Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, ήταν ο κορυφαίος όχι γιατί υπερτερούσε στα σημεία του Πελέ, του Πούσκας, του Κρόιφ, του Μπεστ, του Πλατινί, του Ζιντάν, του Μέσι ή του Ρονάλντο.
Ήταν ο κορυφαίος γιατί με την ποδοσφαιρική του ευφυΐα σήκωσε στις πλάτες του μία χώρα που ένιωθε βασανισμένη στη σκιά της φαντεζί Βραζιλίας και της σκληροτράχηλης Ουρουγουάης, γιατί παράτησε τα χαϊλίκια της Μπαρτσελόνα για τη φτωχολογιά και την επαναστατικότητα της Νάπολι, γιατί ήταν πολιτικοποιημένος και όχι αδιάφορος καλοπληρωμένος αθλητής, γιατί πολέμησε την ηγεσία της FIFA, αντί να μετατραπεί σε εκπρόσωπος-μαριονέτα.
Οι συγκρίσεις περιττές καθαρά ποδοσφαιρικά, αν ήταν ο καλύτερος, το ρωτάτε; Η επαφή του με την μπάλα ήταν μοναδική. Τα πέναλτι, τα φάουλ, τα κόρνερ, τα στημένα, οι πάσες με ραμπόνα πριν καν ανακαλυφθεί η ραμπόνα, το σημάδι στο «γάμα», οι πάσες με κλειστά μάτια, οι ντρίμπλες, το απρόβλεπτο, τα κοντρόλ, τα μοναδικά ψιλοκρεμαστά του σουτ.
Η ταχύτητα με την μπάλα, ο αδιανόητος αλτρουισμός του παρά το ότι ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Σε τομείς ξεχωριστά, μπορεί κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές να ήταν καλύτεροι, στο σύνολο δεν υπήρχε άλλος, ήταν μοναδικός.
Ο Μαραντόνα πανηγύριζε σαν τρελός όταν το γκολ το έβαζε ο νεαρός συμπαίκτης του, όταν οι αστέρες του σήμερα βαριούνται να πανηγυρίσουν όταν δεν μετέχουν οι ίδιοι στη φάση. Μαύρο στίγμα στην καριέρα του, η αδυναμία του να χειριστεί τη δόξα, η εμπλοκή του με την ντόπα, τα ναρκωτικά και η κακομεταχείριση των συντρόφων του όταν βρισκόταν υπό επήρεια.
Τραγική ειρωνία- Πέθανε ίδια ημέρα με τον "δεύτερο πατέρα" του ,Φιντέλ ΚάστροΟ Μαραντόνα,επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη. Σε αρκετές από τις επισκέψεις του στο νησί, έδωσε πολλές σημαντικές φανέλες στον Κάστρο, όπως αυτή που φορούσε στο ντεμπούτο του με την Ολντ Μπόις ή την εθνική Αργεντινής με τον αριθμό δέκα, φυσικά υπογεγραμμένες.
Το 2005 πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο για την τηλεοπτική εκπομπή της Αργεντινής «La Noche del 10». Εκτός από προσωπικός φίλος του Κάστρο, ο Μαραντόνα είναι μεγάλος θαυμαστής της κουβανικής επανάστασης, έχοντας μάλιστα τατουάζ το πρόσωπο του Κουβανού ηγέτη στο ένα πόδι, και του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, στο μπράτσο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Εθνική Ελλάδας: Θετικός στον κοροναϊό ο Φαν΄τ Σχιπ
- FIFA: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή