Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στις μεγάλες ομάδες!

Έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στις μεγάλες ομάδες!

Μείωση της φορολογίας επαγγελματικών συμβολαίων κατά το ήμισυ

Δεδομένο θεωρείται πως ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αυξήσουν κατακόρυφα τα μπάτζετ τους


Επιτέλους τέλος στη φορολόγηση του θανάτου που υποχρέωνε τις μεγάλες ελληνικές ομάδες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ να ξοδεύουν εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον ευρώ για συμβόλαια παικτών.

Την ώρα που η Τουρκία, η Ρωσία και το Ισραήλ, χώρες «μπασκετικές» που μαζί με την Ισπανία πρωταγωνιστούν στο χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος εδώ και χρόνια, είχαν ελάχιστη ή και ανύπαρκτη φορολόγηση, οι ελληνικές ομάδες προσέθεταν στον προϋπολογισμό τους ένα επιπλέον 45%!

Αυτός ο φόρος ισχύει σήμερα, θα ισχύει μέχρι τις 31 Δεκέμβρη, αλλά από το νέο έτος πέφτει στο 22%. Η τροπολογία του Χρήστου Σταϊκούρα με προσωπική εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά το συγκεκριμένη "αθλητική έκπτωση" περνά σήμερα από τη Βουλή και δίνει ανάσα κυρίως στις μεγάλες ομάδες του μπάσκετ.

Τα τελευταία χρόνια οι διοικήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν «ματώσει» πραγματικά με την υπερβολική φορολόγηση της τάξης του 45%, την ώρα που μέχρι και τα... αεροπορικά εισιτήρια από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι πιο ακριβά για κάθε προορισμό, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Στην Τουρκία για παράδειγμα, οι μεγάλες ομάδες ταξιδεύουν σχεδόν τσάμπα (η Turkish Airlines είναι χορηγός της Euroleague), ενώ η κυβέρνηση υποχρεώνει τις εταιρίες με τους μεγαλύτερους τζίρους να στηρίζουν τις μεγάλες ομάδες!

Εξίσου σημαντική είναι η μείωση και στο ποδόσφαιρο, μόνο που στο συγκεκριμένο άθλημα η απόσταση των μεγάλων ελληνικών ομάδων από τις μεγάλες ευρωπαϊκές είναι τεράστια. Ακόμη κι έτσι, όμως, δίνει τη δυνατότητα στις ΠΑΕ να αυξήσον το μπάτζετ τους και να επανέλθουν μελλοντικά σε υψηλότερη θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Όπως και να έχει, πρόκειται για μία κυβερνητική στήριξη προς τις ομάδες μας. Η μείωση ισχύει για συμβόλαια άνω των 40.000 ευρώ. Πρέπει να σημειωθεί πως καταργείται και ο φόρος πολυτελείας για τα μεγάλα συμβόλαια (του εκατομμυρίου) που μετέτρεπε το 45% σε 55%. Για παράδειγμα ένα συμβόλαιο του 1.000.000 ευρώ, έφτανε το 1.550.000 ευρώ, ενώ τώρα περιορίζεται στο 1.220.000 ευρώ!