Συναγερμός στο «Μεταξά»: Πολλοί υγειονομικοί δεν δέχονται τον εμβολιασμό

Εννέα ασθενείς και 24 μέλη του ιατρικού προσωπικού του «Μεταξά» βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό - Έχει εμβολιαστεί μόνο το 55% του νοσοκομείου 

Στο Mega μίλησε σήμερα το πρωί (19/3) ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Μεταξά», Παύλος Σαρώφ, ο οποίος ανέφερε πως έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής το 55% του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ενώ μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται τον εμβολιασμό.

Σημειώνεται πως στο νοσοκομείο 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς.

Ο κ. Σαρώφ εξήγησε πως τα θετικά κρούσματα στους ασθενείς δεν προέρχονται από το προσωπικό, αλλά πιθανότατα από τους συνοδούς ή τους συγγενείς τους. Γι' αυτούς τους ασθενείς, όπως είπε, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

«Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη παραπληροφόρηση. Έχουν γράψει ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει, κάτι που δεν ισχύει. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά» επισήμανε ο κ. Σαρώφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM