Γραβάνης: Η συζήτηση για τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca καθυστερεί τον εμβολιασμό

«Η συζήτηση για τις σπανιότατες παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό» σχολίασε ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης

Για συζήτηση που αποπροσανατολίζει μιλά ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, σχολιάζοντας τις αναφορές για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό.

Ειδικότερα, ο καθηγητής μέσα από ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει πως «η συζήτηση για τις σπανιότατες παρενέργειες (αν αποδειχθούν ότι οφείλονται σε αυτό!) του εμβολίου της AstraZeneca αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό».

Η ανάρτηση του καθηγητή

«ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ. Αυτό νιώθω όταν άνθρωποι μορφωμένοι κ έξυπνοι δεν αντιλαμβάνονται την προτεραιότητα της χώρας αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία: αν όλοι οι κάτοικοι της χώρας εμβολιαστούν με AstraZeneca με δυο δόσεις, στα 10.000.000 (20.000.000 δόσεις) ίσως έχουμε 8-10 θανάτους από immune thrombopenic thrombosis (ΑΝ αποδειχθούν ότι οφείλονται στο εμβόλιο, ΕΜΑ).

Στην Μεγάλη Βρετανία παρατηρήθηκαν 7 θάνατοι σε 18.100.000 δόσεις (0,38/εκατομμύριο, MHRA, UK). Αυτήν την στιγμή χάνουμε 70 ασθενείς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ (ΕΟΠΥ) και ίσως οι θάνατοι αυξηθούν σε 100. Η συζήτηση για τις σπανιότατες παρενέργειες (ΑΝ αποδειχθούν ότι οφείλονται σε αυτό!) του εμβολίου της AstraZeneca αποπροσανατολίζει τους πολίτες και καθυστερεί τον εμβολιασμό, αυξάνοντας την θνητότητα και την χρόνια νοσηρότητα της COVID-19 στη χώρα μας. Οι θάνατοι στην Αμερική που οφείλονταν στη χρόνια χρήση ΜΣΑΦ/ασπιρίνης είναι μεταξύ 21,0 και 24,8 θανάτων/εκατομμύριο, αντίστοιχα (Angels et al, J Gastrenterol. 2005)» αναφέρει ο κ. Γραβάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM