Κορονοϊός: 576 εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία μέσα σε ένα 24ωρο

Ρεκόρ εισαγωγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Προστίθεται το «Θριάσιο» στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας Covid 

Την αρνητική πρωτιά σε ημερήσια κρούσματα και νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, αύριο, στην Αττική προστίθεται και το «Θριάσιο» εξ ολοκλήρου στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας Covid –ήταν νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού– μαζί με το «Σωτηρία», το «Σισμανόγλειο», τον «Ερυθρό Σταυρό», το «Αμαλία Φλέμινγκ», την «Παμμακάριστο», την «Αγία Βαρβάρα».

Σημειώνεται πως παράλληλα δρομολογείται η προετοιμασία και άλλου νοσοκομείου που θα υποδέχεται ασθενείς με λοίμωξη Covid – σύμφωνα με πληροφορίες, το «Γεννηματάς», που είχε επιλεχθεί, βγαίνει από τα σχέδια λόγω της νέας ενδονοσοκομειακής συρροής που εντοπίστηκε. Πλέον εξετάζεται άλλο νοσοκομείο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μεσαίας δυναμικότητας.

279 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Αττικής

Συγκεκριμένα, έγιναν 576 εισαγωγές, με τις 279 από αυτές στα νοσοκομεία της Αττικής. Συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονταν χθες βράδυ στους 5.541, με τους 4.273 να βρίσκονται σε απλές κλίνες και τους 1.268 σε Μονάδες. Οι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), είναι 759. Ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει ότι τουλάχιστον 75 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων στο λεκανοπέδιο.

Στην Αττική ο κορονοϊός συνεχίζει να επελαύνει, όπως μαρτυρούν τα εκατοντάδες κρούσματα που καταγράφηκαν χθες. Στα νοσοκομεία οι ασθενείς ήταν μέχρι χθες το βράδυ 2.509, με τους 392 διασωληνωμένους. Οι εισαγωγές που έγιναν από το βράδυ της περασμένης Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ήταν αυξημένες κατά 99 σε σύγκριση με εκείνες που καταγράφηκαν το αμέσως προηγούμενο 24ωρο, διαλύοντας τις ελπίδες για μια σταθεροποίηση της ροής των ασθενών με σοβαρή νόσηση προς τα νοσοκομεία.

Θεσσαλονίκη

Το 50% των νοσηλευομένων στη Μακεδονία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Συνεχής άνοδος νέων εισαγωγών καταγράφεται και στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου πλέον νοσηλεύονται 1.332 ασθενείς, οι 181 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

Σχεδόν το 50% των ασθενών των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης βρίσκεται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Χθες βράδυ οι νοσηλευόμενοι στα εννέα νοσηλευτικά ιδρύματα έφταναν τους 700, με τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Παπαγεωργίου», «Παπανικολάου» αλλά και την Euromedica να νοσηλεύουν τους περισσότερους.

Άλλοι 105 ασθενείς νοσηλεύονταν στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης και στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, με τις εισαγωγές να συνεχίζονται και να πιέζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM