Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αρχών

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, όπου και είχαν συγκεντρωθεί φοιτητές, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Να σημειωθεί πως το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα στις 13.00 στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, που εξήγγειλαν τρίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις στην προσπάθειά τους να σπάσουν το φράγμα των Αρχών, που είχαν παραταχθεί μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές.

Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε από τις 11.30 ο σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο», απ' όπου οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάση. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και επικρίνουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, όπου μεταξύ άλλων άσκησε κριτική για το νέο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, το οποίο έφερε τις αντιδράσεις των φοιτητών, που διαδήλωσαν εν μέσω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM