Παγώνη: Θα πρέπει να ανοίξουν σταδιακά καταστήματα και σχολεία

Μπορούν να ανοίξουν από την ερχόμενη βδομάδα τα καταστήματα αναφέρει η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα - Πειραιά

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ δήλωσε πως εντός της βδομάδας ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει στο peak του και μετά θα ξεκινήσει η σταδιακή μείωση, οπότε θα μπορούν να ανοίξουν σταδιακά κάποιες δραστηριότητες.

«Μέχρι και τα 2.600 μέτρων θα φτάσουν τα κρούσματα» εκτίμησε η κα. Παγώνη. «Τα μέτρα που γίνονται αυτές τις μέρες, θα αρχίσουν να αποδίδουν σε περίπου 10 ημέρες» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως «δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίγουμε σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα».

«Δεν νομίζω ότι τα καταστήματα με τον φόβο που υπάρχει και τον έλεγχο που θα γίνει θα δημιουργήσουν προβλήματα» τόνισε.

«Εδώ και δύο βδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, δηλαδή έχουν ενωθεί τμήματα και κλινικές. Υπάρχουν διπλάσια κρεβάτια για covid» υπογράμμισε.

Για το γλέντι που σημειώθηκε στο Κέντρο Υγείας του Γαλατά, η κα. Παγώνη δήλωσε πως ο «λυπάμαι πάρα πολύ γι' αυτό το γεγονός. Είναι γιατροί ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM