«Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες - Πού εντοπίζονται προβλήματα

Πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν από χθες το βράδυ οι κάτοικοι στις Σποράδες λόγω των καιρικών φαινομένων

Προβλήματα σημειώνονται σε όλη τη χώρα λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια», που από σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη φάση της. Έντονες χιονοπτώσεις εκδηλώνονται αυτή την ώρα στα βόρεια της Αττικής, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, ενώ στα νησιά των Σποράδων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα έχει επιφέρει από χθες προβλήματα σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Βοιωτία. Αυτή τη στιγμή η εθνική οδός είναι κλειστή από τα διόδια Αφιδνών μέχρι τη Λαμία.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική 

Αναφορικά με την Περιφέρεια Αττικής, παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «Το χρυσό βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του γηπέδου Διονύσου μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φτάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Αρκίτσα - Αιδηψός, Καβάλα - Πρίνος, Καβάλα - Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη

- Σαμοθράκη.

Χιόνια στις Σποράδες - Χωρίς ρεύμα τα νησιά

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι στη Μαγνησία από τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, που συνεχίζει να σαρώνει την περιοχή, αφού δρόμοι έχουν κλείσει στο Πήλιο και στην Όθρυ, στις Σποράδες έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση των νησιών και ο Βόλος είναι βυθισμένος σε χιόνι που ξεπερνά και τα 30 εκατοστά ακόμη και στο κέντρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από αργά χθες τη νύχτα λόγω της πτώσης μεγάλων δέντρων πάνω σε καλώδια υψηλής τάσης.

Προβλήματα σε σημεία του ορεινού οδικoύ δικτύου Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας

Προβλήματα σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των περιφερειακών ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Κορινθίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις και ο παγετός, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα των περιφερειών και των δήμων εργάζονται προκειμένου να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Προβλήματα και στα Χανιά

Σε κατάσταση αυξημένης πολιτικής προστασίας βρίσκονται οι δήμοι της Π.Ε. Χανίων  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και το e-thessalia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM