Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της ΓΓΠΠ

Η κακοκαιρία «Μήδεια» είναι προ των πυλών και γι' αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, εν όψει της κακοκαιρίας «Μήδεια», η οποία αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα.

Όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης

Αντικείμενο της έκτακτης αυτής σύσκεψης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου δυνατού συντονισμού όλων των δήμων της Ελλάδας για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα τα επόμενα 24ωρα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μάλιστα, τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισαν την ανάγκη όλοι οι δήμοι της χώρας, με ενεργοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους και σε στενή συνεργασία με τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχουν ήδη τεθεί σε κατάσταση μέγιστης κινητοποίησης, να διευκολύνουν στο μέγιστο δυνατό τη διαδικασία εν εξελίξει για τον απρόσκοπτο εμβολιασμό του πληθυσμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Στο πλαίσιο αυτό, οι δήμοι της χώρας καλούνται να αξιοποιήσουν πλήρως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και κάθε άλλο πρόσφορο μέσο, ιδίως για τη μεταφορά πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, εφόσον παρίσταται ανάγκη, καθώς και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στα κατά τόπους νοσοκομεία, κέντρα υγείας και λοιπές μονάδες υγείας.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων των 13 Περιφερειών της χώρας. Επίσης, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Το έκτακτο δελτίο από την Ε.Μ.Υ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε χθες, Πέμπτη 11/2, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), η κακοκαιρία πρόκειται να ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου (13/2), από τα δυτικά και τα βόρεια, και από την Κυριακή (14/2) αναμένεται, βαθμιαία, να επικρατήσει και στην υπόλοιπη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μήδεια» είναι τα εξής:

  • Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.
  • Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, σταδιακά, της τάξης των 14-18 βαθμών Κελσίου, και ο ισχυρός παγετός.
  • Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο.
  • Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Τι συνιστά η ΓΓΠΠ

 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και κακοκαιρία «Μήδειια»

Με τη σειρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για τους κινδύνους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM