Μαλεσίνα: 10 νεκροί από κορονοϊό μέσα σε 18 μέρες

Θρήνος δίχως τέλος στη Μαλεσίνα, που μετράει τουλάχιστον 10 θανάτους τις τελευταίες ημέρες από κορονοϊό

Από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η Μαλεσίνα του Δήμου Λοκρών κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω της διασποράς του ιού. Στις 3 Μαρτίου απεβίωσε ο πρώτος κάτοικος της περιοχής, με την κατάσταση να γίνεται δραματική, καθώς 18 μέρες μετά οι νεκροί έχουν φτάσει τους δέκα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, 50 κάτοικοι από την περιοχή νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λαμίας. Οι κάτοικοι μιλούν για μια πολύ δύσκολη κατάσταση. «Το χωριό μου έτσι ερημικό δεν το είδα ούτε στο πρώτο lockdown» δήλωσε κάτοικος. «Φοβόμαστε, η κατάσταση είναι τραγική» τόνισε κάποιος άλλος.

Τα θύματα

Στις 3 Μαρτίου η περιοχή θρήνησε τον πρώτο νεκρό από κορονοϊό. Επρόκειτο για έναν άνδρα ηλικίας 84 ετών. Μέσα στις επόμενες μέρες κι άλλοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τρεις από αυτούς να πεθαίνουν μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Επρόκειτο για μια 69χρονη και έναν 38χρονο πατέρα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον ιό την περασμένη Παρασκευή, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε ένας 44χρονος, πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, για την περίπτωση της Μαλεσίνας, όπου είχαμε ασύμμετρη διασπορά και μετάδοση του ιού, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Αγορή Παπακώστα, έχει παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM