Lockdown: Εξετάζεται νέο SMS για ψώνια με click away

Πιθανόν να υπάρξει νέο SMS σε τετραψήφιο αριθμό για τα ψώνια με click away

Προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διασπορά του κορονοϊού, ενδέχεται να έχουμε νέο SMS για τα ψώνια με click away. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της κατάχρησης των κωδικών 2 και 6 στο 13033, επιδημιολόγοι και κυβέρνηση σκέφτονται να εντάξουν έναν νέο αριθμό για να μειωθεί ο συνωστισμός στους εμπορικούς δρόμους.

Σημειώνεται πως πολλές ήταν οι περιπτώσεις που καταναλωτές έστελναν δύο και τρεις φορές SMS με κωδικό 2, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ουρές στα καταστήματα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει «κόφτης» στα SMS στο 13033, με τους πολίτες να στέλνουν όσα θέλουν. Οι έλεγχοι στους δρόμους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι συνεχείς και αυστηροί, ωστόσο αναμένεται να δούμε τι θα ανακοινωθεί.

Νέο SMS για click away

Ειδικότερα, η κυβέρνηση θέλει να ρίξει το βάρος στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και για τοn λόγο αυτό επεξεργάζεται τη δημιουργία ενός νέου SMS για τα ψώνια με click away, το οποίο και θα υπάγεται σε χρονικούw περιορισμούς. Οι καταναλωτές θα μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα –πιθανώς σε νέο τετραψήφιο αριθμό– και θα πηγαίνουν για ψώνια με το ρολόι ανά χείρας.

Πιθανή παράταση του lockdown

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως είναι πιθανό να έχουμε παράταση του lockdown, με επαναφορά όμως κάποιων δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων. Επίσης τόνισε πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα και αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από τη 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε τρεις ημέρες από σήμερα.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι» και πρόσθεσε πως «παρ’ όλα αυτά, βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα και η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μία εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή τη φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση, οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παραδέχτηκε, ωστόσο, πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά στο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM