Lockdown Αττική: Η επαναφορά των οριζόντιων μέτρων φέρνει νέα δεδομένα στα εργασιακά

Νέα δεδομένα στα εργασιακά - Σε λίγη ώρα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα

Σε αναμονή των νέων ανακοινώσεων στις 12.00 είναι και ο κλάδος του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας και για τον μήνα Μάρτιο.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε και ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Μega, «θα υπάρξει σίγουρα παράταση των αναστολών συμβάσεων εργασίας, του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και της υποχρεωτικής τηλεργασίας του 50% του προσωπικού τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και νέα δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας, που θα λήξουν τον Μάρτιο.

Με τη σειρά του, ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Open, δήλωσε πως η επαναφορά των οριζόντιων μέτρων επαναφέρει στο προσκήνιο τις αναστολές εργασίας για τον μήνα Μάρτιο. Συγκεκριμένα, για την υποχρεωτική τηλεργασία υπήρξαν συζητήσεις για μια ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθούν σε εξ αποστάσεως απασχόληση ανά επιχείρηση ιδιωτικού τομέα από το 50% που είναι σήμερα στο 70%.

Στις 12.00 οι νέες ανακοινώσεις

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους συναρμόδιους υπουργούς σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12.00. Εκτός από τον Νίκο Χαρδαλιά, σε ανακοινώσεις θα προβούν και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM