Τουρκία - Η αγένεια του Σουλτάνου: Άφησε όρθια τη Φον ντερ Λάιεν, ενώ εκείνος στρογγυλοκάθισε

Το βίντεο με την αμήχανη στιγμή στο «παλάτι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Η σαστισμένη Φον ντερ Λάιεν

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που αποτυπώνει την αμηχανία αλλά και την αγένεια κατά τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ.

Στο βίντεο βλέπουμε τον Τούρκο Πρόεδρο να υποδέχεται τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο εσωτερικό του «παλατιού» του προκειμένου να προβούν στις καθιερωμένες δηλώσεις.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι οι διαθέσιμες καρέκλες ήταν μόλις δύο, με αποτέλεσμα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να σαστίσει προς στιγμήν, αφού δεν είχε πού να καθίσει για να συνομιλήσει ως ίση προς ίσους.

Η λύση που βρέθηκε ήταν να παρακολουθήσει τη συζήτηση από τον καναπέ που βρίσκεται στον χώρο, όντας απέναντι από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως περιέγραψε με ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, η ομολογουμένως ασυνήθιστη αυτή εικόνα για συνάντηση ηγετών αποτυπώνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την Ευρώπη.

Ένα ακόμα δείγμα για το πως ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την Ευρώπη @vonderleyen @eucopresident #EU #TURKEY pic.twitter.com/DvwAtPXsn7

— Nikos Androulakis (@androulakisnick) April 6, 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM