Σεισμός Τουρκία: Διασώθηκε 4χρονη μετά από 91 ώρες

Αρκετά 24ωρα μετά τον σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτες, η Τουρκία «παλεύει» με το χρόνο για να βρει κι άλλους επιζώντες.

Η Σμύρνη μάχεται με το χρόνο, καθώς μετά τον σεισμό της Παρασκευής (30/10) οι διασώστες καταφέρνουν να βρίσκουν επιζώντες, γεγονός που δίνει «ψήγματα» αισιοδοξίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διάσωση μιας τετράχρονης, η οποία παρέμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια κτηρίου στο προάστιο Μπαϊράκλι, για περίπου 91 ώρες. Ωστόσο, το παιδί τα κατάφερε και έζησε!

 

«Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβαλαν την Αΐντα, ηλικίας τεσσάρων ετών, ζωντανή» από τα χαλάσματα, τόνισε ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί:

 

100 νεκροί και 994 τραυματίες ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) ανακοίνωσε πως αριθμός των θυμάτων έφθασε πλέον τους 100, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 994 άνθρωποι. Να σημειωθεί πως 147 άτομα από αυτούς συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την διάσωση της 4χρονης

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την χαρούμενη είδηση της διάσωσης της 4χρονης Αΐντα μίλησε για ένα «θαύμα» μέσα από ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Το όνομα του θαύματος είναι Αϊντά.. Ευχαριστούμε τον Αλλάχ, που με τα χαμογελαστά μάτια σου μας έδωσε νέες ελπίδες μετά από 91 ώρες. Γίνε καλά σύντομα όμορφο μωρό», σημείωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας στο Twitter.

Δείτε την ανάρτηση του:

Διασώθηκε 3χρονη μετά από 65 ώρες

Να υπενθυμίσουμε πως χθες Δευτέρα (2/11), οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό ένα ακόμα παιδί, την 3χρονη Ελίφ κάτω από ερείπια κτηρίου στο προάστιο Μπαϊρακλί της Σμύρνης. Γεγονός που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στην Τουρκία.

i trihroni elif

 

Η μητέρα του παιδιού καθώς και οι 10χρονες δίδυμες αδελφές της διασώθηκαν και εκείνες από τα συντρίμμια ύστερα από περίπου 23 ώρες. Δυστυχώς, το αγοράκι της οικογένειας, ο 7χρονος Ομούτ, έχασε τη ζωή του στα ερείπια.

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM