Ο Πούτιν αρνήθηκε να εμβολιαστεί, γιατί δεν θέλει να χαζολογά μπροστά στις κάμερες

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως «μπορεί» να εμβολιαστεί αργότερα φέτος

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως δεν βιάζεται και τόσο να κάνει το εμβόλιο Sputnik V, καθώς δήλωσε πως «μπορεί» να το κάνει αργότερα φέτος.

«Δεν θέλω να χαζολογάω μπροστά στις κάμερες»

Συγκεκριμένα, εντύπωση προκάλεσε η στάση του, καθώς απέρριψε τις προτροπές να κάνει άμεσα το εμβόλιο προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα στους πολίτες της χώρας του, όπως έχουν κάνει ήδη μέχρι στιγμής άλλοι ηγέτες. Μάλιστα, είπε σε δημοσιογράφους πως «δεν θέλω να χαζολογάω» μπροστά στις κάμερες. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ίσως κάνει το εμβόλιο στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού ή στις αρχές του φθινοπώρου, μολονότι ο ίδιος το είχε χαρακτηρίσει τον περασμένο μήνα το «καλύτερο στον κόσμο».

Το Sputnik V είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 91,6%

Ο 68χρονος Ρώσος Πρόεδρος είχε προκαλέσει ξανά με δηλώσεις του την κοινή γνώμη, όταν έσπευσε να χαρακτηρίσει ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο, μολονότι οι κλινικές δοκιμές του δεν είχαν ολοκληρωθεί. Όμως, την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα γεύτηκε μια σημαντική επιστημονική και πολιτική επιτυχία, όταν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύτηκαν στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» έδειξαν ότι το Sputnik V είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 91,6%, εξαλείφοντας πολλές από τις αμφιβολίες γι’ αυτό στη Δύση.

Εξηγώντας, ωστόσο, τον λόγο που δεν βιάζεται να κάνει το Sputnik V, ο Πούτιν είπε ότι έχει προγραμματίσει άλλα εμβόλια για τη γρίπη κι άλλα νοσήματα, που δεν μπορούν να γίνουν όλα την ίδια περίοδο. Πρόσθεσε ότι θα συμβουλευτεί τον γιατρό του και ότι μπορεί να κάνει τελικά το εμβόλιο αργότερα εντός του έτους σε μια «ενεργή περίοδο», κατά την οποία θα χρειαστεί να ταξιδέψει περισσότερο.

Από ειδικό τούνελ απολύμανσης θα περνάει όποιος θέλει να τον συναντήσει

Προς το παρόν, όποιος θέλει να συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο θα πρέπει προηγουμένως να έχει μπει σε καραντίνα για δύο εβδομάδες και να περνά από ειδικό τούνελ απολύμανσης στην κατοικία του έξω από τη Μόσχα ή στο Κρεμλίνο.

Η ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας του εν λόγω εμβολίου πυροδότησε συζητήσεις για χρήση του στην Ε.Ε., ενώ έχει ήδη λάβει έγκριση κυκλοφορίας σε πάνω από 15 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Λευκορωσίας και της Αρμενίας, σύμμαχοι της Ρωσίας, όπως το Ιράν και η Βενεζουέλα, αλλά και η Αργεντινή, η Αλγερία, το Πακιστάν, το Μπαχρέιν και η Τυνησία. Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία εργάζεται για την περαιτέρω αύξηση της παραγωγής του Sputnik V σε ξένες χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM