Ρωσία : Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ναβάλνι

Χωρίς τις αισθήσεις του και με συμπτώματα δηλητηρίασης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε ΜΕΘ της Σιβηρίας, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, που ανήρτησε την πληροφορία στο twitter, ο Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την διάρκεια πτήσης και το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Όμσκ.

Η εκπρόσωπός του κάνει λόγο για «δηλητηρίασή» του, ωστόσο ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός του νοσοκομείου, στο οποίο μεταφέρθηκε, διευκρινίζει πως η δηλητηρίαση είναι εντός των σεναρίων που μελετώνται, ωστόσο δεν είναι σίγουρο πως πρόκειται για τέτοιο περιστατικό.

«Υποψιαζόμαστε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε από ουσία που έριξαν στο τσάι του», αναφέρε η Κίρα Γαρμίς.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως βεβαιότητα πως η κατάσταση της υγείας του οφείλεται σε δηλητηρίαση», σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσέκνο, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Φυσικά, η δηλητηρίαση μελετάται ως ένας από τους λόγους πίσω από την επιδείνωση της υγείας του. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες οξείες παθήσεις που μπορεί να οδήγησαν σε αυτή την κλινική εικόνα. Μελετάμε όλες τις θεωρίες», συμπλήρωσε.

Δεν θέλησε να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εικόνα του ή την θεραπεία που λαμβάνει, καθώς, όπως είπε, απαιτείται η συγκατάθεση του ασθενή.

«Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση», είπε ο γιατρός, ερωτώμενος για το εάν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του Ναβάλνι.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε κατηγορήσει το Κρεμλίνο για πραξικόπημα και παραβίαση του συντάγματος αναφορικά με την οργάνωση δημοψηφίσματος, το οποίο προωθεί μεταρρυθμίσεις, που επιτρέπουν στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στη θέση του για ακόμα δυο θητείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM