Τρεις νεκροί από χιονοστιβάδα στη Ρωσία - Ένας έφηβος σε σοβαρή κατάσταση

Τραγωδία στη Ρωσία με τρεις νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας έφηβος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, από χιονοστιβάδα που έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο στο Νορίλσκ, το βράδυ της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού παραρτήματος του υπουργείου Επειγουσών Καταστάσεων της Ρωσίας, οι διασώστες ανέσυραν νεκρούς δύο ενήλικες, έναν άνδρα 45 ετών, μια 38χρονη γυναίκα και ένα παιδί. Ένας 14χρονος βρέθηκε ζωντανός και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, με κρυοπαγήματα.

Έρευνα για το τραγικό συμβάν

Διασώστες και εθελοντές υπό αντίξοες συνθήκες με δυνατούς ανέμους προσπαθούν να φτάσουν στα κτίρια που θάφτηκαν κάτω από τόνους χιόνι. Παράλληλα, η ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα σε αυτήν την απομονωμένη πόλη των 180.000 κατοίκων. Μεταξύ άλλων θέλει να διαπιστώσει αν τηρούνταν οι κανονισμοί ασφαλείας από τους ιδιοκτήτες των εγκαταστάσεων.

Προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί σε ποιον ανήκαν τα τέσσερα κτίρια που θάφτηκαν στο χιόνι. Η χιονοστιβάδα κάλυψε μια έκταση 300 τετραγωνικών μέτρων, φέρεται να δήλωσε η διεύθυνση του χιονοδρομικού κέντρου Γκόρα Οντελνάγια, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Ρωσία νεκροί χιονοστιβάδα

Δύο νεκροί από χιονοθύελλα στην Ισπανία

Υπενθυμίζεται πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από τη σφοδρή χιονοθύελλα Φιλομένα. Σημειώνεται πως η Μαδρίτη βιώνει τη χειρότερη χιονόπτωση εδώ και δεκαετίες.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε αφού παγιδεύτηκε στο αυτοκίνητό της όταν υπερχείλισε ένας ποταμός κοντά στη Μάλαγα, στη νότια Ισπανία. Ένας άστεγος πέθανε από το κρύο στην πόλη Καλαταγιούδ, στην ανατολική Ισπανία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός προέτρεψε τους πολίτες μέσω Twitter να αποφύγουν τις μετακινήσεις. «Ας αποφύγουμε τις μετακινήσεις και να ακολουθούμε τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης», έγραψε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Το αεροδρόμιο της Μαδρίτης έκλεισε και κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν σκι στην Γκραν Βία, έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας. Ματαιώθηκαν τουλάχιστον 50 πτήσεις προς τη Μαδρίτη, τη Μάλαγα, την Τενερίφη και τη Θέουτα, τον ισπανικό θύλακα στη Βόρεια Αφρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: