Ινδονησία: Συνετρίβη αεροσκάφος με πάνω από 60 επιβάτες

Αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ το μεσημέρι του Σαββάτου (9/10) –στο οποίο επέβαιναν περισσότερα από 60 άτομα– συνετρίβη συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα

Επιβεβαιώθηκε τα χειρότερο δυνατό σενάριο για το αεροσκάφος Β737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air της Ινδονησίας, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ το μεσημέρι του Σαββάτου (9/1).

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης, το συγκεκριμένο αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 60 άτομα –πηγές κάνουν λόγο για 62 επιβάτες– και είχε ως τελικό προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν, συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια αλλά και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Το χρονικό 

Το αεροσκάφος Β737-500, το οποίο εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Αντίτα Ιραβάτι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Image removed.Οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα, σήμερα. Η εταιρεία Sriwijaya από πλευράς της ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση αυτή προτού να προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, λίγο μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ, βίντεο και φωτογραφίες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα κοινωνικά μέσα δείχνοντας πολίτες να κρατούν συντρίμμια που, όπως έλεγαν, ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος.

Video of civilians finding small parts from the Sriwijaya Air flight SJ182 that departed from Jakarta, Indonesia #sj182 #SriwijayaAir pic.twitter.com/sxt8o1xsW5

— HzKv (@HZLABZ) January 9, 2021

Η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος

While I'm hoping for the best, but I have to be realistic.

This... DOES NOT look good at all. #PKCLC #SJ182 #SriwijayaAir pic.twitter.com/nlOsWUCKs1

— Gerry Soejatman (@GerryS) January 9, 2021

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος με το οποίο χάθηκε η επαφή είναι ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών.

Η αξιόπιστη υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM