Έμα Στόουν: Πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Λάνθιμου

Η Έμα Στόουν θα πρωταγωνιστήσει μία ακόμη φορά σε ταινία του διακεκριμένου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές και τις διακρίσεις για την οσκαρική ταινία «Η ευνοούμενη» («The Favorite») –εννέα υποψηφιότητες και ένα Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν–, μία ακόμη συνεργασία φάνταζε μονόδρομος για την Αμερικανίδα ηθοποιό Έμα Στόουν και τον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο.

Ξανά μαζί Λάνθιμος και Στόουν

Έτσι, τρία περίπου χρόνια μετά την πρώτη τους επιτυχία, οι δυο τους πρόκειται να συνεργαστούν εκ νέου στη νέα ταινία του Λάνθιμου, «Poor Things».

Πώς έγινε γνωστή η νέα τους συνεργασία;

Αρχικά, η είδηση της συμμετοχής της Στόουν έγινε γνωστή μέσα από δημοσιεύματα που έκαναν τον κύκλο του διαδικτύου. Λίγο αργότερα, βέβαια, η νέα συνεργασία Λάνθιμου και Στόουν επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο του σεναριογράφου Τόνι ΜακΝαμάρα, ο οποίος έχει αναλάβει το σενάριο μαζί με τον Λάνθιμο.

BREAKING: Yorgos Lanthimos is reteaming with Emma Stone and is set to direct an adaption of POOR THINGS as his next film. Releasing in Fall 2021, it will follow “the bizarre life of a female Frankenstein who is resuscitated after a fetus’ brain is placed in her skull”. Thoughts? pic.twitter.com/m7IsuPrIgK

— Diego Andaluz ? (@thediegoandaluz) January 31, 2021

«Poor Things»: Η θηλυκή εκδοχή του Φρανκενστάιν

Η νέα ταινία του «αχτύπητου» αυτού διδύμου βασίζεται σε μια διαφορετική αφήγηση του μύθου του Φρανκενστάιν και έχει τον τίτλο «Poor Things».

Πιο συγκεκριμένα, και πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής για το σενάριο, η πλοκή της ταινίας έχει να κάνει με τη ζωή της Μπέλα Μπάξτερ (Έμα Στόουν). Η Μπέλα Μπάξτερ είναι «μια ευέξαπτη, σεξομανής, απελευθερωμένη γυναίκα, ένας θηλυκός Φρανκενστάιν». Αφού η Μπέλα πνίγεται, προκειμένου να γλιτώσει από τον άντρα της που την κακοποιεί, ο εγκέφαλός της αντικαθίσταται από αυτόν του αγέννητου παιδιού της.

Πού βασίζεται η νέα ταινία του Λάνθιμου;

Να σημειωθεί πως η παράξενη αυτή ιστορία, την οποία και διασκευάζουν Λάνθιμος και ΜακΝαμάρα, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άλασντερ Γκρέι. Επιπλέον, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2021. Μέχρι τότε, βέβαια, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Έμμα Στόουν και Λάνθιμος

Η συνεργασία τους φάνταζε ονειρική για τους σινεφίλ και πλέον είναι γεγονός

Τέλος, να αναφέρουμε πως η νέα συνεργασία Στόουν - Λάνθιμου δεν φαντάζει διόλου παράδοξη, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι πως «συνταγή που πετυχαίνει, δεν αλλάζει». Και εμείς ανυπομονούμε να δούμε τη δημοφιλή ηθοποιό στη μεγάλη οθόνη να μεταμορφώνεται μέσα από το σενάριο του Λάνθιμου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM