Αριάν Λαμπέντ: Αυτή είναι η σύντροφος του Γιώργου Λάνθιμου

Η σύντροφος του Γιώργου Λάνθιμου είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσαςΤης ΝΑΝΣΥΣ ΚΑΠΝΑΚΗ

Η Αριάν Λαμπέντ, η ταλαντούχα ελληνογαλλίδα ηθοποιός είναι κάτι παραπάνω από απλή σύζυγος του επιτυχημένου Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου. Μεγάλα της ατού, η ανεπιτήδευτη κομψότητα και η γαλλική της φινέτσα. Το βιογραφικό της μεγάλο και ενδιαφέρον.

Αποτελεί ένα από τα φρέσκα και ενδιαφέροντα πρόσωπα του ευρωπαϊκού σινεμά. Η χαρισματική ηθοποιός γεννήθηκε και έζησε τα έξι της πρώτα χρόνια στην Ελλάδα, ενώ τα επόμενα έξι στη Γερμανία. Επέστρεψε στη γενέτειρα των γονιών της στο Μπουρζ στη Γαλλία σε ηλικία δώδεκα ετών.

Η παιδεία της είναι αδιαμφισβήτητη, αφού έχει εξελίξει τις σπουδές της πάνω στην τέχνη, το χορό και το θέατρο. Μετά από δέκα χρόνια σπουδών πάνω στο χορό, αποφάσισε στα 18 της να ασχοληθεί με την υποκριτική, σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο της Προβηγκίας στη Μασσαλία. Πήρε πτυχίο στις εφαρμοσμένες τέχνες και έκανε μεταπτυχιακό στην δραματουργία και την σκηνική αναπαράσταση.

Εκεί, γνώρισε την σκηνοθέτιδα Αργυρώ Χιώτη, με την οποία ανέβασε έργα στο Εθνικό Θέατρο και μαζί με την Νάιμα Καρμπαχάλ ίδρυσαν το 2005 την καταξιωμένη διεθνώς θεατρική ομάδα Vasistas.

Τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο - Οι επιτυχίες της

Ο κινηματογράφος μπήκε στη ζωή της, όταν η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη της έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Attenberg». Ταινία που χάρισε στην Αριάν το βραβείο A’ γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2010, αλλά και τη γνωριμία της με τον Λάνθιμο.

σύζυγος Λάνθιμου

Ακολούθησε ανοδική πορεία πρωταγωνιστώντας σε σειρές γαλλικών και διεθνών παραγωγών όπως «Assassin’s Creed», «Before Midnight», «Fidelio», «The Capsule», «Άλπεις» και «The Forbidden Room». Συμμετείχε στην ταινία «The Lobster» σε σκηνοθεσία του συζύγου της, χάρη στην οποία κέρδισε το Jury Prize στο Φεστιβάλ των Καννών το 2015.

Απέσπασε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου από την εμφάνισή της στην ταινία της Helen Edmundson, Μαρία Μαγδαληνή, το 2018.

Η Αριάν ως επίσημο πρόσωπο σε καμπάνια της Chloé

Η ομορφιά της, η κομψότητα, η εκλεπτυσμένη και ευγενική παρουσία της είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους ο γαλλικός οίκος Chloé την επέλεξε ως κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας για ένα εκ των ξεχωριστών αρωμάτων του.

Ο διάσημος οίκος μόδας επέλεξε την Λαμπέντ για την ανάδειξη του αρώματος στην καμπάνια του, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει μια νέα πλευρά της γυναίκας που το φοράει. «Τα συμβόλαια ομορφιάς δίνονται σε δυνατά, πολύ ανερχόμενα πρόσωπα που ενδέχεται να αποκτήσουν μεγάλη φήμη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Bourdonnaye.

Πάντως η Αριάν Λαμπέντ δείχνει να έχει χαράξει την δική της ξεχωριστή πορεία στον κόσμο του σινεμά, ανεξάρτητα με τις μεγάλες διακρίσεις και την παγκόσμια αποδοχή που γνωρίζει ο σκηνοθέτης σύζυγός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM