Γερμανία: Έκρηξη στο Μέμινγκεν με τουλάχιστον πέντε τραυματίες

Έκρηξη στο κτίριο των γραφείων του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού στο Μέμινγκεν  της Γερμανίας – Τουλάχιστον πέντε τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Σε επιφυλακή βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής (5/2) οι Αρχές στην πόλη Μέμινγκεν της Βαυαρίας, στη Γερμανία, καθώς σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο κτίριο των γραφείων του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, επικαλούμενο την εφημερίδα «Augsburger Allgemeine», οι τραυματίες από την έκρηξη είναι τουλάχιστον πέντε.

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για νέα έκρηξη

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «Bild», η οποία επικαλείται μια εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σημειωθεί νέα έκρηξη στο κτίριο.

Mehrere Verletzte - Gasexplosion beim Roten Kreuz in Memmingen https://t.co/LweG5WdIv8

— BILD (@BILD) February 5, 2021

Όσα αναφέρει η εφημερίδα «Augsburger Allgemeine»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Augsburger Allgemeine», η έκρηξη σημειώθηκε στα γραφείο του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού περίπου στις 06.00 (07.00 ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, να σημειωθεί πως η αστυνομία έχει εκκενώσει την περιοχή –σε ακτίνα 500 μέτρων– και, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί – οι περισσότεροι ελαφρά, με μια γυναίκα, ωστόσο, πιο σοβαρά, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο.

Am Freitagmorgen, 05.02.2021, kurz nach 06.00 Uhr, kam es im Bayerischen Roten Kreuz (BRK) in Memmingen, in der Donaustraße zu einer Explosion/Verpuffung. Dabei wurden mehre Personen zum Teil schwer verletzt.

Imhttps://t.co/vZD9D03bLW pic.twitter.com/tb6mqqFCxw

— new-facts.eu (@newfactseu1) February 5, 2021

Πού οφείλεται η έκρηξη;

Η έκρηξη είναι πιθανό να οφείλεται σε πρόβλημα στον αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος περνά κάτω από τον δρόμο όπου βρίσκεται το κτίριο των γραφείων του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM