Αυστραλία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στο Περθ

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν δασικές πυρκαγιές στα περίχωρα του Περθ, της μεγαλύτερης πόλης στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας.

Οι πυρκαγιές στο Περθ συνεχίζουν να μαίνονται με μανία εδώ και αρκετά 24ωρα. Μάς φέρνουν στη μνήμη εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της περσινής χρονιάς που στιγμάτισε την Αυστραλία. Από τις φωτιές του 2020 η Αυστραλία μετρά ανυπολόγιστες «πληγές». Και το 2021 είναι αντιμέτωποι με την ξέφρενη «πορεία» τους.

Παράλληλα, εξαιτίας της εκτεταμένης πορείας των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής του Περθ έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

 

Οι καταστροφές από τις φωτιές μέχρι τώρα – Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τοπικές Αρχές, οι φωτιές αυτές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 9.000 εκτάρια γης, ενώ μέχρι στιγμής, 71 σπίτια έχουν «παραδοθεί» στις φλόγες.

 

Άμεση εκκένωση ζητά η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια μεγάλη μάχη με τις φλόγες, ενώ οι Αρχές ζήτησαν από τους 6.600 κατοίκους της περιοχής Μπουλσμπρόκ να εγκαταλείψουν τις οικίες τους άμεσα και να μεταβούν στα καταφύγια.

 

«Γνωρίζουμε πόσο γρήγορα μπορούν να δυσχεράνουν τα πράγματα» σημείωσε αξιωματούχος. «Αναμένονται ισχυροί άνεμοι. Γι' αυτόν τον λόγο λέμε, αν μπορείτε να φύγετε, σας παρακαλώ να φύγετε τώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες «αλλάζουν συνεχώς», με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 37 βαθμούς και σφοδρούς ανέμους να πνέουν στην περιοχή.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM