Εκλογές ΗΠΑ: Το Ντιτρόιτ χαρίζει τη νίκη στον Μπάιντεν

Εκλογές 2020 στις ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Τραμπ "κράτησε" τις μεγάλες πολιτείες, το Τέξας και τη Φλόριντα, αλλά χάνει Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν και φαίνεται ότι εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο. Ο Μπάιντεν παίρνει τη νίκη χάρη στις επιστολικές ψήφους και στο Ντιτρόιτ που του χάρισε σαρωτική επικράτηση και έτσι "πήρε" το Μίσιγκαν.

 

Ο Τζο Μπάιντεν απογοήτευσε στο κέντρο του Μαϊάμι, εκεί που πριν από τέσσερα χρόνια η Χίλαρι Κλίντον είχε σαρώσει, ενώ οι 200.000 ψήφοι παραπάνω που πήρε στο Κλίβελαντ, στον τόπο που ο μεγάλος πολέμιος του Τραμπ, ο ΛεΜπρον Τζέιμς, είχε ξεσηκώσει τα πλήθη, δεν έφταναν για να εξασφαλίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών το κρίσιμο Οχάιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να αφιερώσει πολλές μέρες της προεκλογικής του καμπάνιας στην πολιτεία του Maine στην πραγματικότητα για να διεκδικήσει μία από τις συνολικά 270 ψήφους που χρειάζεται για να παραμείνει στην προεδρία και φαίνεται πως αυτή τη μία ψήφο την κερδίζει. Ωστόσο αυτή η μία ψήφος τον οδηγεί μέχρι τις 265.

Στο Ντιτρόιτ, τη μεγαλύτερη πόλη του Μίσιγκαν, έχει καταμετρηθεί μεγάλο πλέον ποσοστό και ο Μπάιντεν κερδίζει την κρίσιμη - όπως αποδεικνύεται - πολιτεία του αμερικανικού βορρά. Ομοίως στο γειτονικό Ουισκόνσιν, οι μεγάλες πόλεις ψήφισαν Μπάιντεν και φαίνεται πως οι δύο αυτές πολιτείες κρίνουν τις εκλογές.

Το θρίλερ θα κρατήσει μέρες

Ακόμη κι αν έχουμε αποτέλεσμα, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα του σε ακυβερνησία και στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς θεωρεί παράτυπη την καταμέτρηση επιστολικών ψήφων που έφτασαν σε συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα μετά το κλείσιμων των καλπών.

Τραμπ: «Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση»

Λόγο για νοθεία στην καταμέτρηση των ψήφων έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ και προανήγγειλε πως θα καταφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή δεν θέλει να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι, καθώς όπως είπε: «Κερδίζουμε παντού και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Είναι μια απάτη, μια νοθεία. Πιστεύω ότι έχουμε κερδίσει τις εκλογές. Θέλουμε το νόμο να έφαρμόζεται σωστά. Γι' αυτό θα πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, δεν θέλουμε να βρουν μια ψήφο στις 04:00 πρωί και να την προσθέσουν».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM