Από βέβαιο θάνατο γλίτωσε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Ινδία. Η 76χρονη παραλίγο να καεί ζωντανή, καθώς οι συγγενείς της θεώρησαν ότι είχε ήδη... πεθάνει από κορονοϊό και είχαν δρομολογήσει τις διαδικασίες για την αποτέφρωσή της.
Σύμφωνα με το metro.co.uk, η 76χρονη πράγματι διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε στις 10 Μαΐου και η οικογένειά της τη μετέφερε σε νοσοκομείο στο Μπαραμάτι. Δεν υπήρχε κενό κρεβάτι και έτσι περίμεναν έξω από το νοσοκομείο, προκειμένου η γυναίκα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε άλλη κλινική.
Όσο περίμεναν το ασθενοφόρο, η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι συγγενείς της θεώρησαν ότι πέθανε. Ενώ όλα ήταν έτοιμα, και λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η αποτέφρωση, η γυναίκα συνήλθε και πανικόβλητη άρχισε να κλαίει.
Ινδία: Σχεδόν 1.000 υγειονομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους
Υπενθυμίζεται πως η Ινδία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τον κορονοϊό, καθώς καθημερινά χάνουν τη ζωή τους χιλιάδες άτομα.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά το υγειονομικό προσωπικό, 736 γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και 244 στο δεύτερο, το οποίο ξεκίνησε την άνοιξη. Από αυτούς οι 50 θάνατοι καταγράφηκαν μόνο την περασμένη Κυριακή.
Σύμφωνα μάλιστα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, μόνο το 3% των γιατρών που πέθαναν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.
«Είναι θλιβερό που χάσαμε 50 γιατρούς την Κυριακή σε όλη την Ινδία και 244 στο δεύτερο κύμα από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Επίσης, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και οι γιατροί εργάζονται υπερβολικά πολλές ώρες. Κάποιες φορές δουλεύουν επί 48 ώρες χωρίς διάλειμμα. Αυτό προστίθεται στο ιικό φορτίο και τελικά πεθαίνουν από τη μόλυνση. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό του τομέα υγείας» δήλωσε στο δίκτυο ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Τζαγές Λέλε.
Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών γιατρών πιθανόν να είναι μεγαλύτερος, σύμφωνα με το δίκτυο, καθώς ο Σύλλογος κρατάει αρχεία για τα σχεδόν 350.000 μέλη του, ενώ η Ινδία έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύριο γιατρούς.
Η Ινδία αντιμετωπίζει αύξηση του ημερήσιου ρυθμού μόλυνσης από τα μέσα Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και ο αριθμός των ασθενών σε πάνω από 25,2 εκατομμύρια. Η χώρα έρχεται δεύτερη, μετά τις ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.