Κορονοϊός: 4 νέα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα μας

Τέσσερα νέα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα μας - Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της μετάλλαξης

Ακόμη τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, σύμφωνα με το κανάλι OPEN TV. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία γυναίκα που έφτασε από το Ντουμπάι, ενώ τα υπόλοιπα τρία εντοπίστηκαν σε ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία. Πλέον, συνολικά, τα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα μας ανέρχονται σε οκτώ.

Την ίδια ώρα, η Pfizer δημοσίευσε αποτελέσματα εργαστηριακής της μελέτης, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο που κατασκεύασε μαζί με την BioNTech είναι αποτελεσματικό έναντι και της μετάλλαξης στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική και έχουν μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τη νέα αεροπορική οδηγία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο επιβατικό κοινό επιβάτες οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα επτά ημερών.

Υποχρεωτικός προληπτικός περιορισμός

Ειδικότερα, η νέα notam που έχει ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19, προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας έως και την 21η Ιανουαρίου 2021 από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους.

Αεροπλάνο επιβάτης μάσκα

Rapid tests στους επιβάτες εξωτερικού

Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξη τους βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνεται σε όλους και rapid test κατά την άφιξη.

Νέο τεστ όταν ολοκληρωθεί το 7ήμερο για τους επιβάτες από τη Βρετανία

Παράλληλα, προκειμένου να βγουν από την καραντίνα οι επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο, το οποίο να είναι αρνητικό για να γίνει η άρση του υποχρεωτικού προληπτικού περιορισμού. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM