Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό λόγω συγκέντρωσης για τον Κουφοντίνα

Κλειστοί έξι σταθμοί του μετρό – Δεν θα πραγματοποιούνται στάσεις

Λόγω συγκέντρωσης στα Προπύλαια για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, κλειστοί θα παραμείνουν από τις 16:00 έξι κεντρικοί σταθμοί του μετρό. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 17.30. Συγκεντρώσεις επίσης έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ποιοι σταθμοί κλείνουν

Με εντολή της Αστυνομίας θα κλείσουν στις 16:00 οι σταθμοί:

  • Πανεπιστήμιο
  • Σύνταγμα
  • Ομόνοια
  • Μοναστηράκι
  • Ευαγγελισμός
  • Θησείο

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κάνει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου και βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού. Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο δύο φορές και η κατάστασή του θεωρείται κρίσιμη. Ο ίδιος αρνείται κάθε ιατρική βοήθεια, καθώς φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας εωσότου γίνει αποδεκτό το αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Για την υπόθεση του Κουφοντίνα μίλησε στις 22 Ιανουαρίου στο ραδιόφωνο του TPP η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, τονίζοντας πως το μόνο αίτημά του είναι να εφαρμοστεί ο νόμος. Μάλιστα η δικηγόρος του ανέφερε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται, όπου υπάρχουν μόλις δύο νοσηλεύτριες για μια φυλακή 700 κρατουμένων.

Αναρμόδια η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής 

Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δηλώνει αναρμόδια να απαντήσει για το αν θα γίνει η επαναμεταγωγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ο νέος νόμος ορίζει για όσους στερήθηκαν βιαίως τη δυνατότητα ύστερα από πολλά χρόνια σε κελί να συνεχίσουν την έκτιση της ποινής τους σε αγροτικές φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως ο κρατούμενος βρισκόταν από τις 19 Γενάρη πλήρως απομονωμένος σε χώρο που κατ’ επίφαση ονομάζεται χώρος νοσηλείας και υπό το βλέμμα κάμερας τοποθετημένης στον χώρο, στις φυλακές Δομοκού.

ΠΗΓΗ: kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM