Χατζηχριστοδούλου: Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δέχεται απειλητικά μηνύματα

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και μέλος της επιτροπής, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ κατήγγειλε πως μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων δέχονται απειλητικά μηνύματα εξαιτίας των μέτρων που πάρθηκαν για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού. 

Ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μέλος της επιτροπής επιστημόνων για τον Covid-19, καταγγέλλει πως μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων δέχονται σωρεία μηνυμάτων με απειλητικό χαρακτήρα, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα.

«Με αυτές τις αποφάσεις καταστρέφετε την κοινωνία. Μας έκαναν και μηνύσεις δύο φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αμέσως μετά συμπλήρωσε πως αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως το κλείσιμο ήταν υπερβολικό. Ωστόσο, όπως εξήγησε: «Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή».

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και στο πότε θα τελειώσει το lockdown, εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως μέσα στην επόμενη μέρα θα έχουμε μείωση των κρουσμάτων και κατ’ επέκταση θα μπορέσουμε να δούμε «φως στο τούνελ».

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, ακόμα και να βελτιωθεί η κατάσταση, δεν επιστρέφουμε στην πλήρη κανονικότητα, αφού ορισμένα μέτρα θα διατηρηθούν και τους επόμενους μήνες. Και, φυσικά, τόνισε πως η πιστή τήρηση των όποιων μέτρων είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, σημείωσε: «Περιμένουμε το εμβόλιο σαν μάννα εξ ουρανού».

«Κανένας δεν πρόκειται να μας στερήσει τις ελευθερίες μας»

Σχετικά με τα μέτρα που πάρθηκαν για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ο καθηγητής είπε χαρακτηριστικά πως ήταν «απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Και συνέχισε λέγοντας πως οι αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων ήταν υπερβολικές.

«Κανένας δεν πρόκειται να μας στερήσει τις ελευθερίες μας», κατέληξε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM