Γώγος: Για τις 29 Μαρτίου πιθανολογείται το άνοιγμα της αγοράς

«Θα προτιμούσα και βλέπω πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου» - Κρίσιμες αυτές οι δύο εβδομάδες 

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και το πότε πιθανολογείται το άνοιγμα της αγοράς.

Αυξημένα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αχαΐα 

Όπως τόνισε ο ίδιος σήμερα, «το δεύτερο κύμα ήταν δυνατό, αλλά χτύπησε συγκεκριμένες περιοχές. Η διαφορά τώρα είναι ότι έχει χτυπηθεί το κέντρο της χώρας, η Αττική, με τόσο μεγάλο αριθμό κατοίκων, και παράλληλα σε όλη τη χώρα έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτή τη στιγμή το "κόκκινο" έχει εξαπλωθεί παντού. Χθες είχαμε αυξημένα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα. Στην Αχαΐα έχουμε σταθερά πάνω από 100 κρούσματα την ημέρα, ενώ η Κρήτη, που ήταν μια "πράσινη" περιοχή, έχει περάσει στο "βαθύ κόκκινο" και η πίεση θα συνεχιστεί».

«Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών και πιστεύω ότι αυτό θα κρατήσει άλλες 3-4 ημέρες σε αυτά τα επίπεδα. Θα υπάρξει μια σταθεροποίηση και την άλλη εβδομάδα θα αρχίσει η ύφεση στα κρούσματα, όμως θα συνεχιστεί η πίεση στο σύστημα υγείας» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα της αγοράς, ο κ. Γώγος δήλωσε: «Θα προτιμούσα και βλέπω πιο πιθανό το άνοιγμα στις 29 Μαρτίου, γιατί αυτές τις δύο εβδομάδες θα υφιστάμεθα τη μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και θα είναι δύσκολη η προσπάθεια ανοίγματος».

Τέλος, σχετικά με την εικόνα που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο καθηγητής τόνισε πως αυτή τη στιγμή «δεν υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, αλλά συνεργασία», ενώ επισήμανε ότι το 60% των ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι κατειλημμένο από non Covid περιστατικά και έχουν δοθεί και γιατροί στο Ε.Σ.Υ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM