Φήμες για δύο ονόματα - «φωτιά» προκαλούν νέο σεισμό στο θέατρο

Δύο πολύ «βαριά» και υπερπροβεβλημένα πρόσωπα του θεάτρου ακούγονται τις τελευταίες ώρες ως υποψήφια επόμενα κομμάτια στο «παζλ» των καταγγελιών

Οι καλά γνωρίζοντες λένε πως, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, το άκουσμα των ονομάτων είναι ικανό να προκαλέσει «σεισμό» στο θεατρικό στερέωμα.

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου  

Θα βρεθούν, ίσως, πολλοί που θα επαναλάβουν αυτό το μονότονο «το ξέραμε πολλά χρόνια, αλλά δεν μιλούσαμε», ενώ όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα λένε πως «το γεγονός ότι και οι δύο έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα προσφοράς στον χώρο, ήταν και είναι δημοφιλείς και επιδραστικοί, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, έχοντας αποκτήσει και πολιτικό αποτύπωμα, λειτούργησε για χρόνια ως ασπίδα»…

Η λεπτομέρεια περί πολιτικού αποτυπώματος, μάλιστα, είναι αυτή που έχει φουντώσει τις συζητήσεις επί του ότι κάποιοι αναζητούν «πολιτικό και επικοινωνιακό αντίβαρο» στην υπόθεση του ηθοποιού - σκηνοθέτη που πρόσφατα απομακρύνθηκε από τη θέση του, όπου κάποιοι λένε ότι απολάμβανε «υψηλή προστασία» από πανίσχυρους φίλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΕΗ δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί δημόσια ή επίσημα για τις φήμες περί των δύο νέων ονομάτων – όπως και για οποιονδήποτε άλλον από τους καταγγελλόμενους.

Η «φρέσκια» πληροφορία πάντως, από τους καλά γνωρίζοντες, είναι ότι κάποιες καταγγελίες για μερικά λαμπερά πρόσωπα είναι τόσο σοβαρές, που πιθανολογείται να ανακατευθύνονται  στον εισαγγελέα.

Παραίτηση ή συγκάλυψη θα επιλέξει η Μενδώνη;

Εντύπωση, εντωμεταξύ, κάνει το ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου για την Παρασκευή, χωρίς αρχικά να προσδιορίσει την ώρα.

Πληροφορίες, φήμες και εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «συνέντευξη απολογίας, απολογισμού και εντέλει παραίτησης», εξέλιξη η οποία είχε στην ουσία προαναγγελθεί από την ώρα που βγήκαν στη φόρα οι καταγγελίες για τον, σύμφωνα με όσα λένε αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, «προστατευόμενό» της.

«Αν η υπουργός δεν παραιτηθεί, θα έχει επιλέξει να συγκαλύψει», εκτιμούν οι ίδιες πηγές.

Μένει να δούμε ποιον δρόμο θα επιλέξει η υπουργός, όπως και το αν και πότε τα δύο «βαριά» ονόματα του θεάτρου θα βγουν στη «σέντρα».

Είναι πάντως δεδομένο πως για κάποια κολάσιμα καμώματα του ενός υπάρχουν έντονες φήμες εδώ και πολλά χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM